Tot de Poble, l’estima pels orígens

Aquesta formatgeria nascuda fa quatre anys ja ha estat premiada al Campionat d’Espanya 2016 per elaborar el segon millor formatge curat d’ovella

“No ens fa falta ser un Garcia Baquero, només busquem la qualitat i poder viure del nostre producte”. Així s’expressa Óscar Sales, que junt a Mayte Rambla, son els responsables de Tot de Poble, una formatgeria nascuda en 2013 i que en pocs anys ja ha aconseguit ser reconeguda amb la elaboració del segon millor formatge curat d’ovella a la VII edició del Campionat dels millors formatges d’Espanya de 2016 amb el formatge denominat La Mosquera.

Óscar ho te clar. “La idea es posar en valor els productes de l’interior, i en concret, el formatge fet sense transgènics i en un procés que comença i acaba ací, al mas Torre Ebrí”. Són els únics a les comarques de Castelló que no compren llet fora. Tota la llet que utilitzen és treu del seu ramat d’ovelles. Un valor afegit que reforça la proposta de Tot de Poble, que deriva de l’estima pel territori i pels orígens.

I és que Óscar ja prové d’una família de tradició ramadera i ara ha aconseguit diversificar el seu treball, amb l’objectiu de recuperar la tradició de la zona. “Abans quasi tots els masos elaboraven el seu propi formatge”, explica. Ara, ell i Mayte en poc més de quatre anys ja han aconseguit ‘crear’ diversos tipus de formatges, des de fresc a curat, passant per varietat com el de trufa, i entre els que està el ‘blau’, convertint-se en la primera empresa de Castelló que l’elabora.

La seua iniciativa és un pas més per a contribuir a la continuïtat de la ramaderia del territori i per a que les noves generacions valoren l’origen de productes com el formatge. Óscar assenyala que “ja hi ha molta gent jove que regenta restaurants que aposta cada vegada més pel producte local, de proximitat i de qualitat, cosa que és un indicatiu de que la gent va prenen consciencia de l’esforç i treball de molts productors de l’entorn”, conclou.

No Replies to "Tot de Poble, l'estima pels orígens"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *