El Maestrat, aparador culinari de la tòfona a partir d’aquest dissabte

Cartell de la Jornada gastronòmica tòfona

Un total de set restaurants de Benassal, Catí i Culla participen en les VII Jornades Gastronòmiques de la Tòfona que se celebren els caps de setmana entre el 13 de gener i l’11 de març.

El Maestrat torna a erigir-se en l’aparador culinari de la tòfona amb la celebració de les VII Jornades Gastronòmiques dedicades a aquest fong, apreciat en les cuines dels més importants xefs a nivell internacional. L’esdeveniment tindrà lloc durant els caps de setmana entre el 13 de gener i l’11 de març, en set restaurants de les localitats de Benassal, Catí i Culla.

Aquesta iniciativa forma part del projecte estratègic Castelló Ruta de Sabor de la Diputació de Castelló, amb el qual es pretén donar un impuls a la gastronomia de les diferents comarques i incentivar la creació de projectes dirigits a posar en valor la qualitat dels productes i la sostenibilitat del territori.

El sector de la tòfona, en concret, va nàixer en la província fa uns 30 anys i amb el temps s’ha convertit en una activitat econòmica de referència que ha generat diversos projectes empresarials i que han ajudat a consolidar la població en localitats amb el risc de despoblament.

Els restaurants que participen en les VII Jornades Gastronòmiques de la Tòfona són l’Hotel Restaurant Novella i Hotel Restaurant La Piqueta a Benassal; Casa Carbó, Casa de Banys l’Avellà i restaurant el Prigó a Catí; i Restaurant la Carrasca i Hotel Mes El Cuquello a Culla. Tots oferiran durant aquest període de temps menús basats en la tòfona amb un preu que oscil·la entre els 28 i els 35 euros.

Els assistents a les jornades gastronòmiques podran adquirir tòfona fresca i productes elaborats amb ella en diferents comerços de les localitats participants durant aquests dos mesos, en els quals s’espera un impacte econòmic de 100.000 euros i una participació d’unes 3.500 persones.

El diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “aquestes jornades gastronòmiques són ja una cita consolidada, una oferta turística important per a aquesta zona de l’interior en una època de l’any en què ajuda a *desestacionalizar l’activitat de restaurants, hotels i establiments dels pobles.

No Replies to "El Maestrat, aparador culinari de la tòfona a partir d'aquest dissabte"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *