La Mostra de la Tòfona Negra del Maestrat, un referent per als amants d’aquest fong

Els dies 17 i 18 de febrer Benassal serà l’epicentre d’un sector econòmic jove que es va consolidant i que aporta riquesa als municipis d’interior i ajuda a mantenir la sostenibilitat del territori

Un any més arriba la Mostra de la Tòfona Negra del Maestrat. Serà la XV edició d’una de les cites més antigues d’Espanya que s’organitzen al voltant d’aquest fong i que, any rere any, va assolint una trascendència dins de la cultura de la tòfona que la situen com a un important referent.

Benassal serà enguany la seu els dies 17 i 18 de febrer, dates en què hi ha previstes tota una sèrie d’activitats, tant per a professionals com per a visitants i gent interessada en aprendre una mica més sobre la tubericultura. L’organització ha previst una jornada tècnica per a comercialitzadors i truficultors en la qual es desenvoluparan diverses conferències sobre conceptes bàsics en la gestió de les plantacions tofoneres, en la que destaca la titulada “Gestió de plantacions amb objectiu productor de tòfona negra”, a càrrec de l’enginyera agrònoma Luz Cocina Romero de Micolab.

Al voltant d’aquest fòrum més tècnic, l’ajuntament de Benassal ha programat diverses activitats per atraure també consumidors, hostelers, amants de la gastronomia i públic familiar, al mateix temps que es dóna a conèixer aquest preuat menjar. Entre les més destacades es troben el concurs de gossos tofoners, degustacions, tallers de cuina infantil o les demostracions culinàries en directe a càrrec de Emilio Cuiner, xef del restaurant l’Escudella de Vilafranca, i de David Buch, president de l’Associació de Sumillers de Castelló i Província.

La cita de Benassal, patrocinada per Castelló Ruta de Sabor, posa en valor un sector econòmic jove a les comarques de Castelló, a pesar que aquest fong estiga present al territori des de fa milers d’anys. El desenvolupament d’aquesta activitat és sostenible i respectuosa amb el medi ambient i, de vegades, serveix per a recuperar terrenys abandonats. La creació d’iniciatives al voltant del conegut com l’or negre de la gastronomia és positiu de cara que algunes localitats de la comarca puguen mantindre la població.

Aquesta mostra coincideix en les VI Jornades Gastronòmiques de la Tòfona que s’inicien el 13 de gener i s’allarguen fins l’11 de març, i tindran lloc a restaurants de Benassal, Catí, i Culla. Més informació a www.trufamaestrat.es

 

Foto: Trufamaestrat.es

No Replies to "La Mostra de la Tòfona Negra del Maestrat, un referent per als amants d’aquest fong"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *