‘Divercuina de la Terreta’ forma a 360 xicotets prescriptors gastronòmics

La campanya inclou dotze tallers de cuina a l’aire lliure entre els mesos de primavera i tardor per a posar en valor el producte de proximitat i donar a conèixer entre el públic infantil els mercats tradicionals de Castelló

Els carrers, places i mercats de sis districtes urbans de Castelló convertits en cuines a l’aire lliure per a posar en valor el producte de proximitat i de quilòmetre 0 i apropar els mercats tradicionals dels quals emergeixen aquestes matèries primeres de qualitat. Amb aquest doble objectiu obri les seues portes la segona edició de Divercuina de la Terreta, dirigida a 360 xiquets i xiquetes de 6 a 11 anys que durant aquesta primavera i la pròxima tardor elaborarán els seus millors plats a peu de carrer en els tallers de cuina programats. Són sis sessions per temporada en dos torns (de 10.00 a 11.45 i de 12.00 a 13.45 hores) en grups de 15 participants. En cada jornada es treballarà una varietat d’aliments: del peix del Grau a les verdures de Castelló, les carns de l’interior de la província, els arrossos, pastes amb estil mediterrani i postres.

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Castelló en col·laboració amb l’escola de cuina especialitzada en hàbits saludables Educachef, vol promoure entre els més xicotets de la casa el consum de productes de proximitat implicant-los en l’elaboració de plats que els utilitzen com a base i que compartisquen després amb tota la seua família. També donar-los a conèixer el sistema d’etiquetatge dels productes d’alimentació.

Divercuina de la Terreta estrenarà calendari aquest dissabte 21 d’abril en el districte centre, concretament en la plaça de la Peixateria. Per a aquesta primera part de la temporada s’han previst altres cinc sessions: el 28 d’abril en el Mercat de Sant Antoni (districte oest); el 5 de maig en la plaça de la Confraria de Pescadors del Grau; el 12 del mateix mes en la plaça Vilanova d’Alcolea (districte sud); el 19 de maig en el Primer Molí (districte nord) i el 26 en la plaça Doctor Marañón (districte est).

Els seus promotors asseguren que el coneixement dels productes de proximitat a través d’aquests tallers de cuina infantil és “un valor de futur per al desenvolupament del consum local”. “Potenciem els nostres mercats entre els més xicotets i els ajudem a apreciar la gran qualitat i el valor dels aliments de la nostra terra”.
Inscripcions en www.divercuinadelaterreta.com.

No Replies to "‘Divercuina de la Terreta’ forma a 360 xicotets prescriptors gastronòmics"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *