Pop i verduretes de primavera al wok

La primavera ens embogeix a totes les persones de diferent manera, en el nostre cas ens porta a un mix de mar i horta amb un poc de fantasia oriental i aprofitament de productes de temporada. Un plat de mar i terra, fred i calent que no deixarà cap persona indiferent.

Recepta

Prep Time: 15 mins
Cook Time: 30 mins

Ingredients

 • 2 potes de pop (d´uns 2 kg)
 • 3 carlotes
 • 12/15 pèsols fins
 • Un grapat de pésols /faves
 • Una ceba tendra
 • 5 o 6 “arbrets “de bròcoli
 • 2 dents d´all, un trosset de gingebre
 • 2 rajos d´oli d´oliva verge extra (del Pla de l´Arc!!)
 • 1 raig de salsa de soja eco.

Mètode

 1. El pop el netegem ( si és possible el congelem primer i el tenim un parell de dies al congelador, ben tapat per a que el fred no el “creme”)
 2. Després el bullim, si tenim envasadora al buit i podem coure´l a baixa temperatura (80º -4 hores) si no, en una olla amb prou aigua i un puntet de vinagre (quan l´aigua estigue ja bullint i “assustant-lo” 4 o 5 vegades, si el pop fa uns 2 kg uns 35 minuts amb el foc encès i després l´apaguem i el deixem 10 minuts més dins, provem amb una forquilla, si es clava i ix bé ja el tenim a punt, si ens passem se’ns pelarà… el deixem refredar i conservem
 3. Vegetals els que tinguem: A casa nostra en primavera: Pèsols fins, pèsols dolços, carlotes, ceba tendra, algun tubèrcul (nap o xirivia)
 4. Els netegem ben nets, si són de producció ecològica, no cal pelar-los (la ceba si!!) i els tallarem en bastonets (kimpira) o “juliana” no cal que siga massa fi.
 5. Posem una olla amb aigua i sal a bullir i quan estiga a punt anem escaldant les verdures a tongades, quan més dures siguen més estona ( els pèsols fins 10 segons després de que l´aigua torne a bullir, les carlotes 30 segons, els tubèrculs 40…) depèn de la textura que busquem, a nosaltres ens agraden cruixents així que més bé poca estona. Cada vegada que traiem verdura del foc la posem de seguida en aigua freda (amb gel) així li tallem la cocció i conservem més color i vitamines.
 6. Una vegada tenim tota la verdura blanquejada i el pop bullit i gelat el tallem en trossos no més de 5 cm de llarg.
 7. Piquem en un morter 2 dents d´all i l´equivalent en gingebre.
 8. Posem el wok al foc amb un raig d´oli i quan estigue ben calent li tirem el pop, el deixem uns 30 segons a foc ben fort, el retirem. Ara tornem a posar el wo al foc i un altre xicotet raig d´oli, li tirem el all i el gingebre picat, aviat, abans de que es creme la mescla li anem tirant les verdures i les anem saltejant, quan les tenim ja daurades li afegim el pop i el suquet que hage tret, ho saltegem tot junt uns 30 segons més, li afegim un raig de salsa de soja eco i tenim ja un entrant molt apetitós. Al “emplatar” podem posar-li una mica de sal d´escames o sal grossa, poca ja que la salsa de soja és prou forta.

Additional Info

No Replies to "Pop i verduretes de primavera al wok"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  *