El Consell comprarà el pic Penyagolosa

Després d’aconseguir un principi d’acord amb els actuals propietaris, la Generalitat Valenciana preveu adquirir l’emblemàtic cim per a instal·lar en ell el centre d’interpretació del parc natural

Els seus 1.813 metres ho converteixen en el pic més alt de la província de Castelló i en el segon de la Comunitat Valenciana després del Cerro Calderón (1.838 metres, en Rincón d’Ademús). És el pic Penyagolosa, en el límit de les comarques de l’Alt Millars i l’Alcalatén i en el qual s’inspira aquest projecte gastronòmic de vessant ‘rebel’ que conflueix en Terragolosa. Avui és notícia perquè la Generalitat acaba de confirmar que ho compra.

Ha sigut un dels primers anuncis del president del Consell, Ximo Puig, en el debat sobre l’estat de la Comunitat celebrat aquest dimarts. En ell ha assegurat que el Govern valencià comprarà l’emblemàtic cim, fins avui de titularitat privada, després d’aconseguir un principi d’acord amb els propietaris del Mas de Sanahuja “perquè la Generalitat adquirisca el pic del Penyagolosa per a tots els valencians”, ha afirmat Puig.

Aquest “espai privilegiat que està en mans privades servirà per a situar el centre d’interpretació del parc natural” del mateix nom, ha afegit.

No Replies to "El Consell comprarà el pic Penyagolosa"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *