Tribut al llúpol en la primera festa de la collita de Castelló Beer Factory

La firma de cervesa artesana elaborarà una edició especial amb el producte fresc recol·lectat durant aquest cap de setmana en la seua plantació de Vilafranca i preparat amb cura en la seua fàbrica de la capital de la Plana

És “el nostre component favorit en la nostra beguda preferida”. Els al·ludits són, per aquest ordre, el llúpol i la cervesa. Els dos protagonistes de la primera festa de la collita que han organitzat per a aquest cap de setmana els artesans de Castelló Beer Factory: Víctor, Antonio i Jesús.

L’objectiu no és un altre que acostar als paladars que segueixen des de fa una mica més de dos anys els ‘brous’ d’aquest obrador de cervesa artesà de Castelló un dels quatre ingredients bàsics de la cervesa: el llúpol. Un component “molt de moda en l’actualitat” i amb molt pes en cerveses com la Happy Hoppy, Engendro o Jano Hop. “No tothom sap ben el que és”, diuen els responsables de Castelló Beer Factory, que es marquen com a repte del cap de setmana resoldre totes les incògnites entorn de la planta responsable del toc d’amargor de la cervesa, i de la seua aroma. Ja ho diuen: “Som de llúpol de gom a gom”. Procedent de la família del cànnabis, el llúpol naix d’una planta enredadera que arriba a aconseguir fins als 5 o 7 metres d’altura. “A més és un conservant natural”, explica Víctor.

Com a prèvia, aquest dissabte a la vesprada es recol·lectaran les plantes de llúpol en les plantacions pròpies que la firma té a mig camí entre les poblacions de Vilafranca (Castelló) i La Iglesuela del Cid (Terol), “per a tenir-les el diumenge al matí en la nostra fàbrica ben fresques”.

La jornada del diumenge, 16 de setembre, tindrà com a base l’obrador de Castelló Beer Factory (Polígon Estadi, Nau 44, de Castelló). A partir de les 11.00 hores, els qui s’inscriguen podran tirar una mà en la separació dels cons de llúpol de les varietats Cascade i Chinook de la planta. I tot açò entre degustació i degustació cervesera, paella i bon ambient inclosos. Ja el dilluns s’elaborarà amb el llúpol fresc una cervesa especial feta exclusivament amb el producte recol·lectat. “En un termini d’entre 20 i 30 dies ja es podrà provar”, assenyala Víctor.

El projecte artesanal reprèn a més curs escolar amb premi sota el braç. La seua Golden ha guanyat la medalla d’or en estil ‘Blonde Ale’ en el concurs Barcelona Beer Challenge 2018, al que es van presentar més de 1.000 cerveses de 250 cerveseres de tot el món.

Castelló Beer Factory suma actualment cinc referents al seu ventall cerveser. La premiada Golden, Happy Hoppy (‘Indian Pale Ale-IPA’), Sant Rock (‘Belgian Dubbel’), Engendro (‘American Pale Ale’) i 964 Porter (‘English Porter’). Cinc varietats “macarres” pel seu alt concentrat de llúpol i elaborades de manera completament artesanal al que en breu se sumarà una sisena. Continuarà…

No Replies to "Tribut al llúpol en la primera festa de la collita de Castelló Beer Factory"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *