Febrer: el mes de la ‘caravel·la valenciana’

Desembarquen les VIII Jornades de la Galera del Grau. Fins al dia 24 dotze restaurants del districte marítim oferiran menús -entre els 25 i 30 euros- amb variades i suggeridores versions del tradicional arròs amb galeres

La diuen ‘caravel·la valenciana’ per abundar en el Mediterrani i és l’eix d’una de les jornades gastronòmiques amb més sabor mariner de Castelló. Les VIII Jornades de la Galera del Grau es rendeixen a aquest crustaci, que compensa amb el seu intens sabor eixe encara segon pla al qual sembla veure’s relegat sobre altres mariscos amb més reconeixement culinari. La galera reivindica el seu espai. I amb aquest objectiu hissa el vol aquesta nova cita que obri el calendari gastronòmic castellonenc de 2019 impulsada per l’Associació Grau Gastronòmic, amb el suport del Patronat Municipal de Turisme i de la Regidoria de Consum. Fins al diumenge 24 de febrer, dotze restaurants del Grau oferiran menús -entre els 25 i 30 euros- amb variades i suggeridores versions del tradicional arròs amb galeres, una oferta culinària que combina mar, muntanya i horta.

El restaurant Brisamar proposa el seu ‘Arròs amb galeres, calamars i carxofes de Benicarló’. Casa Santiago, un ‘Arròs melós amb galeres, sèpia i carxofes’, o fideuà. Nou Escull aposta per ‘L’Arròs melós de galeres al gust del client’. Golf Azahar tempta amb el seu ‘Arròs de marisc amb galeres’. La Balena elabora un ‘Arròs melós de galeres i carxofes’. La Trocha suggereix el seu ‘Arròs de galeres al gust’. I Tasca del Puerto estimula els paladars amb un ‘Arròs de calamar, sèpia i galeres del Grau’.

Casa Lola vol sorprendre amb el seu ‘Arròs sec (o melós) de galeres del Grau amb sepionet de la Punxa i carxofes’. Casa Juanito proposa un ‘Arròs sec (o caldós) amb galeres i verdures de temporada’. La Ola, el seu ‘Arròs melós de galeres amb cloïsses i carxofes’. El restaurant Mediterráneo apunta una altra variant: ‘Arròs caldós amb galeres i coliflor’. I Ri & Co Bistró completa l’oferta amb el ‘Arròs de galera i ortiguilla’.

A aquestes jornades seguiran al llarg de l’any unes altres cites culinàries sota el paraigua de Castelló Gastronòmic com el Congrés Nacional de Gastronomia i Vi, la Ruta del Cigaló, jornades del Polp i la Sèpia, de l’Arròs a banda, la ruta de tapes ‘Sabors Castelló’, les jornades de l’Olla, el concurs internacional ‘Arrocito de Castelló’, el Mediterranean Food Festival o la Fira del Vi.

No Replies to "Febrer: el mes de la ‘caravel·la valenciana’"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *