Congrés Nacional de Gastronomia i Vi amb lideratge femení

Nou grans cuineres, entre elles quatre amb estreles Michelin, com Fina Puigdevalls, Montse Abellà, Lucía Freitas i Carolina Sánchez, prenen les regnes d’aquest gran fòrum culinari i es posen al capdavant de la dotzena de ponències i tallers programats


De l’11 al 13 de febrer se celebra el Congrés Nacional de Gastronomia i Vi de Castelló, que es consolida en la seua cinquena edició com un gran fòrum de cuina, enologia i restauració i que enguany té protagonisme íntegrament femení. Organitzat per l’Ajuntament de Castelló a través del Patronat Municipal de Turisme, el Congrés brinda a les i els professionals del sector l’oportunitat de compartir coneixements i experiències, a més de ser un aparador d’excepció dels millors productes de la província.

En aquesta cinquena edició el Congrés gira entorn de la dona en la gastronomia, temàtica a la qual deu el seu lema: ‘Enguany cuinen elles’. De la mà de prestigioses ponents d’àmbit nacional, mostrarà l’actualitat i les noves tendències gastronòmiques a través de conferències i tallers, i realitzarà un recorregut geogràfic pels sabors i aromes de la província. I tot això sobre dos escenaris: el CdT Castelló (Centre de Turisme de Castelló) i el GASMA (Campus de Gastronomia i Management Culinari).

Nou grans cuineres, entre elles quatre amb estreles Michelin –Fina Puigdevalls, Montse Abellà, Lucía Freitas i Carolina Sánchez– prendran les regnes del Congrés i es posaran al capdavant de la dotzena de ponències programades, al costat de dos tallers sobre les noves tendències de la gastronomia.

La primera sessió, el dilluns 11 de febrer, acollirà les ponències matinals de Lucía Freitas, del restaurant A Tafona (Santiago de Compostel·la), i Carolina Sánchez, del Ikaro (Logronyo), totes dues amb una estrela Michelin. A elles s’unirà una ponència amb tast a càrrec del celler Les Useres. A la vesprada, la xef María José Martínez, del Lienzo (València), oferirà un taller sobre ‘Tècnica i elaboració sense lactosa’.

El dimarts 12 la sessió matinal comptarà amb les ponències de Begoña Rodrigo, del restaurant La Salita (València), Aizpea Oihanader, del Xama (Donostia) i Rakel Cernicharo, del Karak (València), i una altra ponència amb tast de vi. Completarà la jornada, a la vesprada, un taller sobre ‘Shushi’ amb Núria Morell, xef del restaurant Nozomi Shushi Bar (València).

El dimecres 13 de febrer, la jornada de clausura, rebrà a dos xefs amb sengles Estreles Michelin: Montse Abella, del restaurant Santceloni (Madrid), una de les grans referents de la rebosteria espanyola, i Fina Puigdevalls, xef del restaurant Les Cols (Olot-Girona), que compartiran amb el públic els seus coneixements i la seua exquisida tècnica culinària.

No Replies to "Congrés Nacional de Gastronomia i Vi amb lideratge femení"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *