Quan la cuina a quatre mans suma

Espai Cultural Obert Pou de Beca escenifica aquest cap de setmana tot un tribut al producte local i la cuina slow food amb els xef Modesto Fabregat i Nicolás Barrera. Nou plats de fusió gastronòmica per a dissenyar una experiència única

Extra de carxofa. Però també tòfona, vedella ecològica del Maestrazgo, peixos i mol•luscos de la llotja del Grau, galera, “per descomptat, que és temporada”, poma gelada (esperiega), taronges navel i sanguines… I així fins a completar nou plats. Els que integren el menú degustació que podrà assaborir-se aquest cap de setmana (divendres 22 de febrer en horari de sopar i dissabte 23 en menjar i sopar) en el restaurant de l’Espai Cultural Obert Pou de Beca de la Vall d’Alba. Assaborir-se i beure’s, perquè a aquesta festa gastronòmica s’uneix un maridatge a càrrec de Barranc dels Cirers i el Celler Les Mules (Benlloc) i de Bellmunt Oliver de Cabanes.

Tot un tribut al producte local i la cuina slow food a quatre mans que rendeixen el que fora impulsor i propietari del restaurant de referència Arbequina: el xef Modest Fabregat, de l’Hotel Serra d’Irta d’Alcossebre i del Casino Antic de Castelló, al costat de l’equip de Pou de Beca, amb Nicolás Barrera al capdavant.

Uneixen la seua manera d’entendre la cuina. La de vessant més tècnic i elaborada de Fabregat i la directa i espontània de Pou de Beca. “És una col•laboració entorn del producte local, ecològic en la seua majoria, una fusió amb la qual busquem créixer junts i crear sinergies”, explica Nicolás Barrera. Els seus gustos vinícoles es reflecteixen també en la carta especial elaborada per a l’ocasió, amb alguns dels ‘caldos’ favorits de tots dos, que inclouen vins singulars, locals (i algun internacional), naturals i també uns altres més clàssics, i que al costat de les propostes dels cellers de Benlloc i Cabanes completen un maridatge perfecte.

No és la primera incursió culinària que rep el projecte amb seu a la Vall d’Alba -Yelel Cañas o Vanesa Bustos són alguns exemples-. És habitual reproduir col•laboracions amb altres restaurants, amb altres xef, encara que Barrera reconeix que en el cas de la província de Castelló –amb l’excepció de la iniciativa ‘8 Xefs, 8 Plats’, “costa que dos cuiners s’ajunten o un visite la cuina d’un altre”.

L’experiència que arrancarà aquest divendres posa la mirada en el públic. “Volem conéixer la seua opinió, que la gent ens ajude a veure en què millorem junts o què fem millor per separat; què podem aportar a la cuina de Castelló. Però sobretot, volem que qui s’assega a la taula es porte una experiència única, que és el que és, perquè no hem treballat mai junts abans”, apunta Nicolás Barrera. “Volem, en definitiva, trobar nous al•licients per a continuar creant i gaudint de la cultura de la gastronomia”, conclouen.

No Replies to "Quan la cuina a quatre mans suma"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *