Producte local i saludable per a nodrir els plats de 135.000 escolars valencians

El programa ‘A Menjar sa!’ distribuirà aquesta edició 231.000 quilos de fruita de temporada i 19.000 litres de suc de taronja entre més de 600 col•legis

L’Institut Valencià d’Investigació i Formació Agroambiental (IVIFA) -fundació creada per La Unió de Llauradors- ha culminat aquesta setmana les tres jornades de sensibilització a Elx, Castelló i València dirigides a les AMPAS i associacions de persones consumidores per a conscienciar sobre una alimentació saludable en l’edat escolar.

Les jornades formen part del pla A Menjar sa! d’aquest curs 2018/2019, que fomenta el consum entre l’alumnat de fruites i hortalisses, llet i productes lactis entre l’alumnat d’edats primerenques. El programa persegueix millorar els seus hàbits alimentaris cap al consum de productes més saludables i, al mateix temps, conscienciar als menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, implicant pares, mares i col•lectiu educatiu. Es pretén conscienciar no solament sobre els productes, sinó també sobre els envasos i la forma de distribució.

A Menjar sa! es duu a terme en un total de 614 centres escolars de tota la Comunitat Valenciana i arribarà a al voltant de 135.000 alumnes i alumnes de Primària.

En aquesta edició es preveu repartir més de 231.000 quilos de fruita de temporada a granel i en IV gamma (cireres, nispros, taronges, prunes, bresquilla i albercoc) i hortalisses (carlotes), 19.000 litres de suc de taronja, 37.000 litres de llet pasteuritzada i 43.000 quilos de iogurt natural. Tots els productes són de la Comunitat Valenciana i la major part d’ells són ecològics i emparats en marques de qualitat.

Paral•lelament al repartiment es duran a terme múltiples activitats complementàries com a xarrades sobre el balafiament dels aliments dirigides al professorat, alumnat, AMPAS i famílies en 25 centres de tota la geografia; més de 500 tallers per a 10.000 alumnes i alumnes sobre l’alimentació en l’etapa escolar i també al voltant de 40 visites guiades per a prop de 1.800 alumnes i alumnes a explotacions agràries, centres de manipulació i preparació de fruites i verdures, parcs naturals, etc.

No Replies to "Producte local i saludable per a nodrir els plats de 135.000 escolars valencians"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *