Treball verd: 60 places d’educador ambiental en Castelló

Nous llocs de treball estan sorgint entorn de l’economia circular. La Conselleria d’Agricultura ha anunciat la implantació de la figura de l’educador ambiental en tots els municipis de la Comunitat Valenciana. Un compromís que s’alinea amb les directrius de la Unió Europea i que suposa la creació de 60 noves ocupacions a la província de Castelló en menys de tres anys.

Els plans locals de residus que els municipis valencians han d’elaborar abans de gener de 2021 hauran d’incloure aquesta nova figura. Les entitats locals de fins a 5.000 habitants hauran de disposar d’almenys un a jornada completa “per a la millora de la gestió dels residus domèstics i assimilables, a fi de donar un servei de proximitat a la ciutadania, el comerç i les empreses”. L’objectiu, segons figura en el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana 2016-2022, “és mostrar les millors pràctiques i els nous criteris i oportunitats de l’economia circular a nivell municipal”. Les localitats amb menys de 5.000 habitants podran agrupar-se per a compartir els serveis.

L’actualització del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV) marca la transició cap a un nou model de gestió de residus, d’acord amb les opcions de gestió de la Unió Europea, de prevenció en la generació, reducció en origen, preparació per a la reutilització i reciclatge de qualitat. En l’àmbit dels residus agrícoles, el PIRCV fomenta l’establiment en totes les “àrees de gestió de nous sistemes de recollida i col·laboració d’elements com ara gomes de reg de degoteig, plàstics i envasos fitosanitaris”.

Aquesta estratègia és un dels eixos d’actuació de la Generalitat Valenciana en la seua política agrària i té com a objectiu reduir tant l’entrada dels materials com la producció de deixalles verges, tancant els “bucles” o fluxos econòmics i ecològics dels recursos. En total es crearan 482 llocs d’educadors ambientals en tota la Comunitat Valenciana.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Treball verd: 60 places d’educador ambiental en Castelló"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *