Albocàsser rendeix tribut a l’ametla

La població del Maestrat ha organitzat vora 20 activitats al voltant d’aquest fruit sec durant els dies 5 i 6 d’octubre baix el paraigües de la Fira de l’Ametla que arriba a la VIII edició

L’ametla és un dels estendards econòmics d’Albocàsser. Un passeig pel terme de la localitat del Maestrat és suficient per a comprovar la importància d’aquest fruit sec per als seus veïns i veïnes. És el primer productor de les comarques de Castelló i molts negocis de la població giren al voltant de l’ametla. Per aquest motiu, durant el pròxim cap de setmana, 5 i 6 d’octubre, Albocàsser celebra la VIII edició de la Fira de l’Ametla amb la qual es vol retre homenatge, no només a un producte, si no a una manera de viure.

Durant dos jornades, la localitat albergarà un bon grapat d’actes en les quals l’ametla serà la protagonista, però també es donarà cabuda a altres activitats d’oci amb l’objectiu de atraure un públic familiar a l’esdeveniment. L’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, destaca el paper de la población com a productor més important d’ametla i convida els castellonencs a que s’apropen a la localitat per a conéixer tant la gastronomia com el ric patrimoni local. Albalat, a més a més, explica que des de l’Ajuntament s’està treballant per a celebrar unes jornades «molt especials» que coincidiran amb l’època de la floració dels ametlers. L’esdeveniment compta amb el suport de la marca “Castelló Ruta de Sabor” de la Diputació de Castelló.

El dissabte dia 5 tindrà com un dels principals atractius el taller de coques celestials i productes derivats de l’ametla com ‘almendrados’ o ametles ronyoses, impulsat per l’Associació de Jubilats Joan Brusca. Un altra de les activitats que es portaran a terme el dissabte és la inauguració de l’exposició de varietats d’ametles i de manualitats realitzades pels alumnes del col·legi Joan Brusca i pels usuaris de la unitat de respir, la qual romandrà oberta durant tot el cap de setmana.

L’activitat del dissabte continuarà amb la presentació del llibre “Sorbos” d’Ignacio Múrria Climent, que tindrà lloc a la Casa de la Cultura, pel matí, i la xerrada “Anàlisi, situació i propostes de millora del sector de fruits secs”, a càrrec del responsable del sector de Fruits Secs de La Unió de Llauradors i Ramaders, Ricardo Beltran, per la vesprada. Els visitants també tindran l’ocasió de gaudir d’un encontre de bolilleres i de la música de Trébede, per la vesprada i de la disco mòbil The End, a la nit, actes organitzats per l’Associació de Joves.

Durant el diumenge, l’activitat serà intensa, sobre tot, durant el matí, que s’iniciarà amb un contacontes per als més menuts a càrrec de Tània Muñoz. Més tard, sobre les 12.30, es portarà a terme l’activitat més emblemàtica i peculiar de la Fira, com és el concurs de pujada de sacs d’ametles a la falsa, que també tindrà la seua versió infantil. L’acte és una al·lusió al costum de deixar les ametles en la part més elevada de l’habitatge perquè s’assecaren. Abans d’anar a dinar, els visitants podran gaudir d’un tast de vins a càrrec de Vicente Flors, de les Useres. La Fira compta amb el suport de la marca “Castelló Ruta de Sabor” de la Diputació de Castelló.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Albocàsser rendeix tribut a l'ametla"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *