Benassal encara el tram final del ‘Mes de l’avellana’

Acaba el mes d’octubre i amb ell les jornades gastronòmiques organitzades per l’Ajuntament al voltant de l’avellana. Tastar les diferents propostes culinàries als restaurants o realitzar una visita guiada a un bancal d’avellaners són dos de les propostes per al cap de setmana de Tots Sants.

La localitat de Benassal es disposa a viure els darrers dies del ‘Mes de l’Avellana’, una iniciativa gastronòmica que s’ha portat a terme durant tot el mes d’octubre, que ha dinamitzat el turisme i l’economia de la població i que s’allargara fins el dia 3 de novembre. Activitats lúdiques, culturals i gastronòmiques han omplit la programació d’aquestes jornades que “han tingut una gran acceptació per part dels veïns i visitants”, explica la alcaldessa, Mari Luz Monterde, qui assegura que “estan sent un gran atractiu turístic per a la població”.

Cultura i gastronomia s’han donat la mà durant tres setmanes en les quals s’han portat a terme una xerrades sobre el paper de la avellana en la dieta, tallers de gelats i manualitats amb closques d’avellana o una ruta pel terme envoltat d’avellaners. A més, fins el diumenge dia 3 estarà oberta l’exposició “L’avellana fruit de la tardor” i es podran degustar los menús i tapes que serviran els restaurants La Castellana, Novella, Al Nostre Bar i La Cooperativa com són les croquetes de formatge amb avellana o les patates farcides de carn i avellana.

Per al darrer cap de setmana s’han programat també dos activitats. La primera tindrà lloc el dissabte dia 2 pel matí i és una visita guiada a un bancal d’avellaners. La segona serà la lectura de les obres guanyadores del primer concurs de relats “L’avellana és protagonista” en el qual han participat els alumnes de primària del CEIP Alcalde Fabregat i que es portarà a terme el diumenge al migdia. L’alcaldessa de Benassal vol donar “les gràcies a les persones que fan possible any rere any, i ja en són 6, la realització d’un esdeveniment que té com a objectiu donar a conèixer un producte ben arrelat a la societat de Benassal i que té un pes molt important a l’economia domèstica”.

Un altra de les activitats que també es recomana als visitants és adquirir productes elaborats amb avellana en els diferents comerços de la localitat, com són la Pastisseria Moliner, Panaderia Pedro Monfort, Panaderia-Pizzeria ‘El Maset’, Pastisseria Bellés, Carnisseria ‘Cal Bort’, Carnisseria ‘Celesmila’ i formatges ‘El Poble de Benassal’.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Benassal encara el tram final del 'Mes de l'avellana'"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *