Ruta gastronòmica pel Maestrat

Nou restaurants de 6 municipis del Maestrat seran el principal aparador de la riquesa culinària d’aquesta comarca a partir del divendres 8 de novembre. Les VI ‘Jornades Gastronòmiques de l’oli i els fruits secs’ són una mostra del seu patrimoni alimentari.

Tradició. Un concepte que resumeix l’essència de la gastronomia del Maestrat, en la qual els productes de la terra són una part fonamental i dels quals podran gaudir els visitants a les VI ‘Jornades Gastronòmiques de l’Oli i els Fruits Secs’, que s’iniciaran el divendres 8 de novembre i s’allargaran fins el 15 de desembre. Diferents menús i receptes seran elaborats amb oli, símbol de la dieta mediterrània i del Maestrat, i els fruits secs, base del sector agrícola d’aquesta comarca

En concret, seran nou els restaurants que formen part d’aquesta ruta gastronòmica. Són la Casa de Banys de l’Avellà de Catí; Casa Mati de Cervera del Maestre; Restaurant La Carrasca i Hotel Mas el Cuquello de Culla; Casa Rural-Restaurant Casa Joan de Rossell; Farga Restaurant, Hotel Montesa i Restaurant La Perdi de Sant Mateu; i la Casa dels Capellans de Traiguera.

Els menús que presenten els diferents restaurants oscil·len entre 25 i 30 euros i en ells es poden degustar tant plats tradicionals com a receptes innovadores. Entre elles es troben la “Crema de coliflor verda amb iogurt d’ovella, avellana caramel·litzada i tosta de formatge”, “Peix blanc marinat en oli d’oliva verge extra del Maestrat”, “Olla de cigrons amb bacallà i la seua picada d’ametla”, “Cuixa de corder rostida amb puré de castanyes”, “Suprema de lluç amb crema d’espàrrecs i ametla”, “Arròs de senderillas i cuixa de guatla confitada”, “Ensalada de polp amb balsàmic i fruita seca”, “Confit d’ànec amb fruita seca i poma”, “Bolets i carxofes de temporada escabetxades amb parmentiere de tòfones i salsa d’ous fregits amb bocabits”, “Gelat de formatge de cabra amb artifici de tòfona ratllada, figues seques i galeta de músic” o “Gelat d’oli d’oliva”.

S’ha de destacar que la majoria d’aquests menús s’acompanyen de vins de Castelló que mariden perfectament amb els plats que els composen.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Ruta gastronòmica pel Maestrat"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *