La tòfona, protagonista de l’hivern a les comarques de Castelló

Un dels principals productes gastronòmics de Castelló és la tòfona, un producte amb història que ofereix als cuiners un ampli ventall de possibilitats i que es podrà degustar als restaurants de les comarques del Maestrat i els Ports durant l’hivern.

Les IX Jornades Gastronòmiques de la Tòfona al Maestrat i les XVII Jornades de la Tòfona Morella-Els Ports són dos de les cites culinàries que marquen l’inici del calendari agroalimentari a Castelló. Ambdues, donaran a conèixer i posaran en valor la tradició d’aquest producte, conegut com l’or negre de la gastronomia, entre els mesos de gener i març.

Les primeres oferiran fins el 15 de març diversos menús en nou restaurants de Benassal, Catí, Culla i la Serratella, els quals combinaran la gastronomia tradicional de la zona amb innovacions basades en la tòfona. Entre ells podem trobar plats com “Carxofes saltejades amb pernil i tòfona” o “Amanida de guatlla amb vinagreta de tòfona” o “Secret ibèric amb mussolina de moniato amb tòfona” o “Brownie de xocolata blanc, tòfona i castanyes acompanyat amb gelat de tòfona”.

Els organitzadors de les jornades, amb la col·laboració de Ruta de Sabor, també volen afavorir les visites als atractius culturals i naturals d’aquestes quatre localitats i de la comarca i al seu patrimoni artístic.

Una d’aquestes localitats, Culla, també serà la seu enguany de la Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat Castelló Ruta de Sabor, una cita que tindrà lloc els dies 22 i 23 de febrer. Aquestes jornades es celebren cada any en un municipi diferent de la comarca, en el moment més intens de la temporada de la tòfona negra i quan aquestes posseeixen les seues majors propietats aromàtiques i de sabor. Un cap de setmana que reuneix a productors, empreses vinculades al sector, vivers, hostalers i amants de la gastronomia.

Per últim, les XVII Jornades de la Tòfona Morella-Els Ports se celebraran des del 24 de gener fins al 15 de març amb diferents degustacions, ‘showcooking’ i menús especials amb la tòfona com a protagonista, on participen restauradors de tota la comarca que preparen menús especials amb la tòfona negra dels Ports i que es podran degustar durant els quasi dos mesos que duren les jornades.

A més, dins d’aquestes jornades, se celebrarà el festival gastro-literari Morella negra els dies 14, 15 i 16 de febrer. Aquesta serà la V edició d’aquest, la qual combina el gènere literari de la novel·la negra amb degustacions de pinxos de tòfona i tasts de vins.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "La tòfona, protagonista de l'hivern a les comarques de Castelló"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *