L’olla segorbina, identitat d’un poble

Un símbol de la tradició culinària de Sogorb, l’olla segorbina, és el protagonista durant el mes de gener en els diferents restaurants de la capital de l’Alt Palància. Les Jornades Gastronòmiques volen reivindicar la identitat de la població a través de la cuina.

Card, fesols blancs xicotets, botifarra de ceba segorbina, creïlles, sal, safrà o colorant i porc (orella, morro, maneta i costella). Aquests són els ingredients de l’olla segorbina, recepta al voltant de la qual gira la celebració de les VIII Jornades Gastronòmiques, que se celebren fins al dia 31 de gener.

El plat més representatiu del municipi és l’estrela dels menús que ofereixen els sis restaurants participants en l’edició de 2020. Són els restaurants Casa Alba, Millán, María de Lluna, Senda de la Brasa, Gastroadictos i els salons Idúbeda. Tots ells oferiran menús amb diferents entrants i olla segorbina i postres, per un preu que oscil·la entre els 20 i 25 euros.

La proposta culinària centrada en donar a conéixer aquest llegat gastronòmic del Palància també aquesta acompanyada d’altres activitats culturals com són les visites guiades gratuïtes a diversos punts d’interés de la localitat. Aquest pròxim cap de setmana, en concret el dissabte dia 25 es realitzarà la ruta titulada ‘Sogorb a través de la seua història’, en el qual s’aprofundirà en la història de la població a partir d’un xicotet passeig per la ciutat, l’aqüeducte i les muralles i de la visita al Museu d’Arqueologia, on es farà un repàs a les civilitzacions que han habitat Sogorb

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "L'olla segorbina, identitat d'un poble"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *