On puc menjar una paella autèntica?

Quan algú busca menjar una bona paella en un restaurant sempre li assalten els dubtes. Tindrà el mateix sabor que a casa? Serà l’autèntica? Ara ja pots anar a cap segur gràcies a la valoració del jurat dels Premis Wikipaella, entregats durant l’acte de presentació de la V Guia “On Menjar autèntica Paella”.

En total han sigut 350 restaurants de tot el món els que han sigut distingits pel seu compromís amb la paella valenciana clàssica i pel seu esperit de conservar la recepta autòctona. D’ells, 313 en la Comunitat Valenciana, dels quals 174 estan a la província de València, 87 en la d’Alacant i 42 a les comarques de Castelló. D’ells, cal destacar els 56 que han obtingut la “Cullera de Fusta”, que són els que a més de cuinar la paella amb la recepta original ho fan a llenya.

D’aquests, 7 d’ells són a la província de Castelló. En concret són: La Llar (Benicàssim), Les Barraques (Benicàssim), L’Espart Cuina de la Terra (Castelló), Ca’l Dimoni (Vila-real), Hermanos Navarro (Baixador de Betxí), Can Ros (Borriana) i Restaurant Marea (Nules). La resta es reparteixen 32 a València i 17 a Alacant. Quant als restaurants que mantenen la recepta tradicional anara de la Comunitat Valenciana, destaquen tretze restaurants de Madrid, dos d’Andalusia i un a Catalunya, encara que mereixen un esment especial els cinc del Regne Unit.

Enguany, Wikipaella també ha atorgat tres premis especials. El primer, pel seu compromís amb la paella tradicional i les aportacions de la qual milloren la percepció del plat a tot el món a la Denominació d’Origen (DO) Carxofa de Benicarló i DO Carxofa d’Almoradí. El segon, en la categoria d’Ingredients, a Toni i Vicent Montoliu amb el Premi al Xef de l’Any. I en tercer lloc a l’Institut Tecnològic AINIA pel seu treball de recerca i difusió sobre els productes que constitueixen la paella tradicional.

‘On menjar autèntica paella’ és una iniciativa que parteix de Wikipaella, una plataforma creada pels publicitaris Jose Maza i Guillermo Navarro i el periodista Paco Alonso que recull cadascun dels llocs del món on “tracten l’arròs i les seues receptes amb professionalitat, afecte i respecte per la tradició”.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "On puc menjar una paella autèntica?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *