Vinaròs enceta el calendari gastronòmic 2020 amb les XII Jornades de la Galera

Des d’avui i fins al 29 de març set restaurants de la localitat oferiran menús especial elaborats amb aquest crustaci. Uns plats d’avantguarda en els quals també tenen una important presència els productes de proximitat del territori.

La galera s’ha convertit en un producte molt valorat en els darrers anys tant per a cuiners com per als clients dels restaurants i que s’ha posat en valor gràcies a la celebració de les Jornades de la Cuina de la Galera. En aquesta edició, els establiments participants són Bergantín, La Isla, Nou Calafat, Nou Parada, Rafel Lo Cristalero, Hotel Restaurante Teruel i Vinya d’Alòs. Cada xef ha imprés el seu toc personal en cada menú per sorprendre als comensals amb receptes úniques combinades amb la cuina tradicional marinera, amb el preu únic de 29€.

D’aquesta manera, durant el mes de març, els participants podran degustar plats com Suquet de galeres i llenguado; Allipebre de galeres i calamarsons; Fideuada amb galeres, rap i llagostí de Vinaròs; Arròs amb sépia, galeres i carxofes (sec, melós o caldós); Llom d’abadejo gratinat amb allioli al forn; Milfulls d’abadejo amb galeres i salsa pescador; o Suquet de rajada i galeres.

Les Jornades de la Galera s’organitzen des de l’any 2009 i la cita és tot un reclam turístic per a Vinaròs, coincidint amb el moment de majors captures i de qualitat d’aquest crustaci de la zona de la Mediterrània. L’esdeveniment és l’inici del calendari gastronòmic 2020 a Vinaròs, que segons el regidor de Promoció de la Ciutat i d’Interés Turístic, Marc Albella, serà molt especial.

Així, les altres cites a tindre en compte són el Festival del Llagostí-Saborea Vinaròs que incorporarà importants novetats i se celebrarà entre els dies 15 de maig i 21 de juny; Dia Mundial de la Tapa, del 18 de setembre al 4 d’octubre; les Jornades de la Cuina del Ranxo Mariner, del 18 de setembre al 18 d’octubre; i les Jornades de la Cuina dels Arrossos del 30 d’octubre al 29 de novembre, les quals volen fer de Vinaròs un referent culinari.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Vinaròs enceta el calendari gastronòmic 2020 amb les XII Jornades de la Galera"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *