Un software permetrà identificar en temps real la qualitat d’un producte

La tecnologia es fusiona amb el sector agroalimentari i, després de més de tres anys d’investigació, el Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA) ha constituït Nulab, una star up que naix amb l’objectiu de transferir al mercat l’eina desenvolupada pel centre d’investigació.

El Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària ha desenvolupat,un programari que permet mesurar en temps real paràmetres de qualitat i predir la vida útil dels productes, circumstància que permetrà avançar en els reptes actuals de qualitat, seguretat alimentària i reducció de desaprofitaments. Després de provar-ho amb èxit el centre tecnològic ha decidisc fer el pas de constituir Nulab, una start up que buscarà transferir aquest coneixement a la indústria i que permetrà acostar el mesurament de paràmetres clau al lloc en el qual es troba la mostra o producte a mesurar.

En aquest sentit, el director general de Nulab, Iván Nieto, explica que “amb el desenvolupament d’aquestes solucions tecnològiques pretenem contribuir a reduir possibles desaprofitaments i col·laborar en la millora de la sostenibilitat del planeta”, qui explica que “acabem d’implantar un prototip en una multinacional amb la finalitat que puguen prendre decisions en temps real.

La start up constituïda per CNTA ja està exercint la seua activitat des del viver d’empreses de CEIN (Navarra). Des d’allí continua analitzant l’avantguarda tecnològica i estudiant diferents reptes de la indústria alimentària per a realitzar proves de concepte que permeten continuar avançant en el desenvolupament de solucions personalitzades. “Les possibilitats del mètode dissenyat són molt àmplies, la qual cosa ens permet tindre la capacitat de desenvolupar aplicacions específiques segons les necessitats de cada client”, explica Nieto. El responsable de la start-up diu que “la fi de Nulab sempre serà aportar informació i solucions que redunden en la qualitat i en la seguretat alimentària, així com en la sostenibilitat i reducció de desaprofitament”, conclou.

“El món va molt ràpid i reduir el temps d’obtenció de la informació necessària per a la presa de decisions és cada vegada més necessari. Per aquest motiu, la indústria alimentària demanda el desenvolupament de noves solucions que revolucionen els processos actuals de seguretat alimentària, qualitat, gestió de matèria primera, etc. i aporten informació en temps real sobre les seues característiques físic-químiques, sensorials, la seua possible vida útil, presència de patògens, detecció de cossos estranys o tantes altres. Nulab, secundant-se en tecnologies d’avantguarda, podrà connectar els reptes de la indústria alimentària i donar resposta en com aqueixes noves tecnologies poden obrir noves possibilitats a les empreses”. assegura Héctor Barbarín, director general de CNTA.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Un software permetrà identificar en temps real la qualitat d'un producte"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *