La Unió destaca la importància de llauradors i ramaders durant la crisi del coronavirus

LA UNIÓ de Llauradors ha explicat avui que els llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana podran continuar fent el seu treball normal en les explotacions, granges i assentaments apícoles, aixó sí, respectant els deguts consells de seguretat de les autoritats sanitàries, durant la crisi del coronavirus.

En aquest sentit, l’organització desitja ressaltar el paper i la importància fonamental dels llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana en el proveïment de productes frescos i de proximitat en el marc de la crisi sanitària pel coronavirus. El secretari general de La Unió, Carles Peris, és rotund sobre aquest tema: “Sense llauradors i ramaders no hi ha aliments; som la primera baula que mou la cadena agroalimentària i més necessaris que mai davant aquesta mena de crisi i treballem com sempre per a continuar complint l’objectiu de subministrar aquests aliments als ciutadans”.

El Reial Decret del Govern del passat dissabte especifica que està assegurat el “desplaçament al lloc de treball per a efectuar la seua prestació laboral, professional o empresarial” i el col·lectiu agrari no és una excepció, per la qual cosa poden acudir sense problemes i fins i tot circulant amb els seus tractors o camions. En els casos ramaders es recomana que porten el document REGA i els agrícoles que transporten les seues produccions recol·lectades el DATA.

A més, la normativa que declara l’estat d’alarma també indica dins de les mesures per a garantir el proveïment alimentari que les autoritats competents delegades adoptaran les mesures necessàries per a garantir “quan calga, l’establiment de corredors sanitaris per a permetre l’entrada i eixida de persones, matèries primeres i productes elaborats amb destinació o procedents d’establiments en els quals es produïsquen aliments, incloses les granges, llotges, fàbriques de pinsos per a alimentació animal i els escorxadors”.

La Unió també qüestiona que els Ajuntaments estiguen tancant l’opció de venda dels productes dels llauradors en mercats de proveïments, mercats ambulants o alhóndigas, quan d’altra banda s’insta a garantir la distribució alimentària. D’aquesta manera, des de l’organització s’explica que es potencia a les grans cadenes de supermercats en detriment dels xicotets llauradors i del producte fresc de proximitat, la qual cosa suposa un clar greuge comparatiu. “És un contrasentit que no es pose cap impediment a les compres en les grans superfícies o supermercats que concentren diàriament milers de consumidors en instal·lacions tancades i que, no obstant això, es prohibisca un mercat local en un poble en un espai obert”, afirma Carles Peris.

La Unió vol tranquil·litzar als llauradors i ramaders respecte als terminis de les ajudes, com és el cas entre altres importants de les de la PAC, plans de millora o la DANA. En aquest sentit el Reial Decret suspén els terminis administratius mentre estiga en vigor el Reial Decret i les seues possibles pròrrogues i ho diu d’aquesta manera: “Se suspenen termes i s’interrompen els terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats del sector públic. El còmput dels terminis es reprendrà en el moment en què perda vigència el present reial decret o, en el seu cas, les pròrrogues d’aquest”.

Foto: La Unió de Llauradors

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "La Unió destaca la importància de llauradors i ramaders durant la crisi del coronavirus"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *