L’oli Finca Varona La Vella, millor verge extra d’Espanya

Un oli de Sant Mateu (Castelló) ha sigut catalogat com el millor Oli d’Oliva Verge Extra (AOVE) d’Espanya en els Awards Olive Competition, esdeveniment organitzat per l’Escola Superior de l’Oli d’Oliva (ESAO). Concretament, ha sigut el Finca Varona La Vella, de Organia Oleum SL, qui ha sigut reconegut en aquest esdeveniment.

La tradició oleícola de les comarques de Castelló ha tingut el seu reconeixement en el certamen anual de la ESAO. Una empresa jove, nascuda en 2017, però de llarga tradició familiar en el cultiu de l’olivera, ha sigut guardonada pel seu oli d’oliva verge extra de la varietat picual, superant a altres productors de zones, també tradicionals com Andalusia i Castella-la Manxa.

La marca castellonenca ha quedat per davant d’Olitravadell d’Almàssera de Millena (Alacant) en la seua varietat cupatge i Octrobis en la seua varietat picual ecològic. Entre els finalistes, en la categoria de productors també es troba Essentia Oleum d’Altura (Castelló) en la seua varietat serrana de Espadán, acompanyada per Castell de la Costurera (Balones – Alacant) en la seua varietat camamil·la/picual/blanqueta, de la mateixa empresa la varietat camamil·la-blanqueta, Olitravadell d’Almàssera de Millena en cupatge Villalonga i Oli de Almazara, de Requena, en la seua varietat cornicabra.

El Finca Varona la Vella és un exemple de la posada en valor que en els últims anys s’ha realitzat a la comarca del Maestrat, de l’oli d’oliva de les varietats autòctones.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "L'oli Finca Varona La Vella, millor verge extra d'Espanya"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *