No hi ha proves que els aliments siguen font de transmissió del coronavirus

El desenvolupament de qualsevol malaltia provocada per patògens o microorganismes sempre causa dubtes en la població, també en matèria de salut alimentaria. I ara, durant aquest temps en el qual el COVID-19 s’ha instal·lat arreu del món, no és menys. No obstant, per a tranquil·litat de la població s’ha de dir que l’Autoritat Europea de Salut Alimentària (EFSA) manté que no hi ha proves que els aliments puguen ser una font o una via de transmissió probable d’aquest virus.

L’organisme europeu està fent un seguiment de la situació en relació a la malaltia i considera que “les experiències d’anteriors brots de coronavirus afins, com el coronavirus causant de la síndrome respiratòria aguda greu (SARS-CoV) o el coronavirus causant de la síndrome respiratòria d’Orient Mitjà (MERS-CoV), indiquen que no es va produir transmissió a través del consum d’aliments i actualment no hi ha proves que suggerisquen que aquest coronavirus siga diferent en aqueix sentit”.

Els responsables del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC) declaren que, si bé la font de la infecció inicial a la Xina va ser algun animal, el virus s’està propagant ara entre les persones, especialment en inhalar les gotetes presents en l’aire quan una persona tus, esternuda o exhala. Es pot consultar més informació sobre el coronavirus i els aliments, tant per a consumidors com per a proveïdors en aquest enllaç http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/docs/documentos/noticias/2020/Recomendacion_consumidor_COV19.pdf

Els científics i les autoritats de tot el món estan realitzant un seguiment de la propagació del virus i no s’ha informat de cap cas de transmissió a través d’aliments. Aquest és el motiu que la EFSA no intervinga actualment en la resposta als brots de COVID-19. A pesar d’això, l’organisme està pendent de la bibliografia científica, en cas que puga aparéixer informació nova i rellevant.

En relació amb la seguretat dels aliments, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat recomanacions per a la prevenció, que també inclouen assessorament sobre el manteniment de bones pràctiques higièniques durant la preparació i la manipulació dels aliments, com llavar-se les mans, cuinar bé la carn i evitar la possible contaminació creuada entre aliments cuinats i no cuinats.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "No hi ha proves que els aliments siguen font de transmissió del coronavirus"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *