Aigua de Benassal es consolida com “la millor aigua del món”

Els reconeixements per a Aigua de Benassal ja no són una novetat, encara que no per això deixen de tindre importància. Aquesta setmana, l’aigua mineral procedent del brollador de la Font d’En Segures ha reeditat el seu títol com a “millor aigua del món”, després de ser guardonada amb el premi Superior Taste Award 2020 de l’Institut Internacional de Sabor i Qualitat (iTQi) de Brussel·les.

L’aigua benassalenca ve presentant-se a aquest certamen des de 2010 i ha anat aconseguint grans reconeixements amb les màximes puntuacions, any rere any. Un jurat integrat per 200 xefs i sommeliers del International Taste Institute ha avaluat l’Aigua de Benassal mitjançant un procés de tast a cegues i l’anàlisi sensorial de les seues propietats organolèptiques i ha atorgat una puntuació de més de 91,5 punts sobre 100, la qual cosa li confereix les tres estreles d’or i la qualifica com a producte amb un sabor superior.

Aquest nou guardó se suma als altres deu obtinguts durant la seua trajectòria, juntament amb el “Crystal Taste Award” de 2015, que determina la puresa d’aigua i el “Diamond Taste Award” de 2016, que premia de manera especial la seua constància i qualitat a nivell mundial. Amb aquest nou premi, Aigua de Benassal s’aferma com un referent en les aigües “premium” en els mercats nacionals i internacionals.

En paraules del director comercial, Rafael Boria, “aquest segell de qualitat suposa una finestra a nous mercats i l’afirmació d’un projecte a la recerca de l’excepcionalitat i el prestigi”. Boria ha afegit que “malgrat les dificultats dels últims mesos, l’avaluació ens dóna ànims passa continuar lluitant i és un reconeixement a l’esforç i a l’alta càrrega de treball de tot l’equip d’Aigua de Benassal per a garantir el proveïment durant la crisi sanitària”. Per part seua, Mari Luz Monterde, alcaldessa de Benassal, ha afirmat que “l’acreditació del iTQi és un orgull per a tots aquells que formen part de la família de la marca i un argument que reforça les bondats de Benassal com a destí de turisme gastronòmic”.

Brollador Font d’En Segures

Des del S. XVIII són conegudes les qualitats de l’aigua que brolla de manera natural del brollador Font d’En Segures a Benassal són conegudes des del segle XVIII, però és fins a l’any 1928 quan és declarada Miner-Medicinal i d’utilitat pública per RO, convertint-se en l’aigua que mèdics com el Dr. Puigvert indicaven per a les afeccions de renyó i salut en general.

No Replies to "Aigua de Benassal es consolida com "la millor aigua del món""

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *