Olis Cuquello, reconegut amb un or i una plata al concurs Olive Japan

Els productes de les comarques de Castelló continuen d’enhorabona i són reconeguts arreu del món. Així, la firma Olis Cuquello de La Jana, ha estat guardonada per partida doble aquesta setmana en el concurs internacional Olive Japan, que s’ha celebrat al país asiàtic. En concret, l’oli monovarietal Canetera ha estat guardonat amb una medalla d’or i al mateix temps, un altre oli monovarietal, el Villalonga, ha estat guardonat amb una medalla de plata

Aquest concurs, que s’ha celebrat enguany al mes de juny degut a la Covid-19, és una de les principals competicions d’olis d’oliva del món, que reuneix els més alts estàndards d’integritat i professionalitat en atorgar medalles als millors olis, segons han assegurat fonts d’Olis Cuquello. El jurat ha rebut 700 mostres d’olis d’oliva verge extra de 23 països diferents.

Un dels socis de l’empresa, Àlex Vilanova ha indicat que per a Olis Cuquello “és una gran satisfacció rebre aquest reconeixement al treball dels últims anys, ja que hem dedicat molts esforços a la conservació d’aquestes varietats i a posar-les en valor. Vilanova ha explicat que són varietats valencianes locals i comarcals, totalment desconegudes dins del sector de l’oli d’oliva”.

Segons l’empresa, la varietat Canetera és molt minoritària i està situada en la comarca del Maestrat, en pobles com la Jana o Canet lo Roig i la varietat Villalonga ja està més estesa en altres comarques valencianes, com l’interior de València i el nord d’Alacant.

“Olis Cuquello és una empresa agrària formada per tres llauradors i una llauradora que ens dediquem a la producció de manera sostenible d’olis monovarietals de varietats poc conegudes com les esmentades anteriorment i a la protecció del paisatge d’oliveres mil·lenàries mitjançant l’oleoturisme amb una multitud d’experiències per a tots els públics” ha assenyalat Àlex Vilanova.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Olis Cuquello, reconegut amb un or i una plata al concurs Olive Japan"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *