Tot de Poble realitzarà la curació de formatges a una nevera del Penyagolosa

La formatgeria Tot de Poble llençarà en breu un nou producte al mercat. Un formatge d’ovella que tindrà el seu procés de curació a la nevera del Mas de la Cambreta, construcció de principis del segle XVII, concretament de 1602, i que està ubicada a un dels punts més alts del parc natural del Penyagolosa.

Serà un producte exclusiu i estarà elaborat a l’interior d’aquest Bé Immoble de Rellevància Local que es troba a més de 1.500 metres d’altitud. És una de les neveres que des del segle XVII fins a principis del XX s’utilitzava com a dipòsit de la neu que es recollia durant l’hivern i que s’enmagatzemava fins a l’estiu per a transportar-la fins a les localitats de la Plana, per a la seua utilització.

La nova aposta de l’empresa de Les Coves de Vinromà vol donar-li un valor afegit als productes de la firma . En aquests moments, ja hi ha uns 50 formatges en procés de curació que es degustaran durant el mes d’agost, explica Óscar, que junt a Mayte, la seua parella, regenta Tot de Poble. Aquesta és, es podria dir, una primera edició, “per a vore quina és l’evolució del formatge”, diu Óscar. Si tot avança d’una manera favorable s’iniciara la producció de formatge curat a la nevera.

La idea de Tot de Poble és realitzar una producció de formatge curat de sis i dotze mesos que “tindrà un gust diferent, ja que la temperatura, l’olor a pi o la humitat, entre d’altres, són elements que li donaran un toc únic”, assenyala Óscar.

Una iniciativa innovadora que s’uneix a l’àmplia gamma de productes amb la que compta Tot de Poble, entre els quals estan iogurts, ‘collaes’ i formatges, un dels quals ‘La Mosquera’, va obtindre l’any 2016 el segon premi al millor formatge d’Espanya.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Tot de Poble realitzarà la curació de formatges a una nevera del Penyagolosa"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *