Un oli de Finca Varona La Vella de Sant Mateu, entre els 10 millors del món

A principis de la primavera ja va obtindre el premi al Millor Oli d’Oliva Verge d’Espanya en els ESAO Awards 2020, que atorga l’Escola Superior d’Oli d’Oliva. Ara s’ha convertit en el primer oli valencià de la història que entra en el TOP 10 dels millors olis del món. És el suc pur d’oliva de Finca Varona La Vella de Sant Mateu, el qual ha obtés 93 punts sobre100 en els V Premis Internacionals a la Qualitat de l’Oli d’Oliva Verge Extra Evooleum Awards 2020, en els quals han competit més de 700 olis dels cinc continents.

L’oli d’oliva verge extra Finca Varona La Vella de la varietat Picual, amb un característic i intens fruitat verd, potència i complexitat aromàtica, aconsegueix amb aquest guardó entrar en la prestigiosa guia Evooleum World’s TOP 100 Extra Virgin Olive Oils. És la guia més influent del món en el sector de l’oli i recull les puntuacions dels millors crítics internacionals, com fa la guia Robert Parker en l’àmbit dels vins. Finca Varona La Vella rebrà el guardó en la gala que se celebrarà a la tardor i apareixerà en l’edició de 2021.

Productors sol des de 2019, la finca familiar de Sant Mateu mescla olivar (una sisantena d’ells mil·lenaris) i bosc mediterrani autòcton on creix flora silvestre, herbes aromàtiques i pineda que atorguen de sabor i personalitat el suc d’oliva d’aquesta zona. L’autor de l’oli guardonat, Pablo Pascual, enginyer agrònom amb llarga tradició familiar en el cultiu de l’olivera, ha assenyalat que “el Maestrat és la principal zona olivarera de la Comunitat Valenciana però fins ara no s’ha posat en valor. I aqueix és l’objectiu de l’oli que s’elabora en Finca Varona La Vella”.

Pascual aconsegueix l’excel·lència amb una producció respectuosa amb el medi ambient que utilitza la última tecnologia tant en el camp com en l’almàssera. L’oli d’oliva verge extra (AOVE) que produeix Varona La Vella monitora el cultiu i realitza la recol·lecció el moment òptim de maduració, quan l’oliva ofereix la seua major frescor, potència, equilibri i aroma.

Aqueixa passió per l’oleocultura ha posicionat aquest oli valencià com un dels 10 millors del món, per davant de competidors procedents d’Itàlia, l’Argentina, Àustria, Croàcia, els EUA, França, Grècia, Israel, Itàlia, el Japó, el Marroc, Portugal, Eslovènia, Tunísia, Turquia i la Xina. També per davant d’altres olis espanyols, especialment d’Andalusia, que és on s’elabora el 50% de la producció d’oli d’oliva verge a Espanya. A més de AOVE amb oliva Picual, Varona La Vella compta també amb oli de dues varietats pròpies del Maestrat: Morrut i Farga. En total, l’almàssera premiada produeix 35.000 litres a l’any.

També en 2020: Millor Oli d’Espanya i altres dues medalles d’Or

Una curta trajectòria i una almàssera jove però un palmarés inigualable té en el seu haver Finca Varona La Vella. Formar part del Top10 de la Guia EVOOLEUM 2021 és el quart primer premi que aconsegueix durant 2020. Amb aquest AOVE de la varietat picual també ha guanyat al març el premi al Millor Oli d’Oliva Verge d’Espanya en els ESAO Awards 2020, que atorga l’Escola Superior d’Oli d’Oliva. Posteriorment, ha aconseguit emportar-se la medalla d’Or en els Olive Japan 2020 celebrats al juny; i la medalla d’Or a la qualitat en els London International Olive Oil 2020 al juliol.

D’aquesta manera, Finca La Vella es posiciona en menys d’un any com un dels millors productors d’oli d’oliva verge extra a nivell mundial.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Un oli de Finca Varona La Vella de Sant Mateu, entre els 10 millors del món"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *