Montcàtil, una cervesa elaborada amb la millor aigua del món

Aigua de Benassal i Cervesa Montmirà s’han unit per a produir la nova cervesa de la signatura de l’Alcora i que ha eixit al mercat durant aquest estiu i ha sigut presentada en ‘La Griferia’. El nou producte compta com a ingredient bàsic amb l’aigua de la Font d’En Segures.

La sinergia entre totes dues empreses productores, Aigua de Benassal i Cervesa Montmirà, cerca amb aquesta iniciativa conjuminar esforços i oferir una oferta conjunta per a contribuir al millor coneixement de la riquesa alimentària de les comarques de Castelló. El fet de triar l’aigua de la Font d’En Segures per a elaborar la cervesa Montcàtil ve donada “perquè suposa un valor diferencial a la seua producció, té molta història a la seua esquena i per ser considerada com la millor aigua del món”, explica l’elaborador de la cervesa, Alberto Vicent, qui afig que “s’ha aconseguit un producte de màxima qualitat per la composició de l’aigua, amb un sabor que encanta als qui la proven”.

En aquest sentit, el sommelier David Buch explica que “aquesta cervesa IPA té un nas fantàstic, un punt d’amargor molt gastronòmica, és molt aromàtica, afruitada, ideal per a refrescar-se aquest estiu, per a acompanyar aperitius i menjars lleugers”. En l’acte de presentació van ser presents també l’alcaldessa de Benassal i presidenta del consell d’administració d’Aigua de Benassal, Mariluz Monterde, el diputat de Desenvolupament Rural i responsable de productors del projecte ‘Castelló Ruta de Sabor’, Santiago Pérez, i el director comercial de la marca benassalenca, Rafael Boria. Aquest assenyala que “el nom de Montcàtil fa referència al cim més elevat del terme municipal de Benassal, a la comarca de l’Alt Maestrat, que recull la pluja i la neu i, a causa del filtrat pels diversos estrats de material de la muntanya, dóna origen a una aigua mineral natural amb una singular composició química, de mineralització feble i rica en calci i bicarbonat, que reverteix en els seus beneficis de sobres coneguts per a la salut del consumidor”.

Cal assenyalar que de moment, la fabricació i distribució de Montcàtil serà limitada perquè “és un producte molt exclusiu i, aquells que desitgen degustar, hauran d’acostar-se fins a l’Aixeteria o contactar directament amb el productor o amb l’equip comercial d’Aigua de Benassal», ha comentat Boria.

Finalment, cal destacar que la cervesa Montcàtil se suma a la llista de productes que aposta per Aigua de Benassal per a les seues elaboracions, com la ‘Vodka 71’ dels cellers de Carmelitano a Benicàssim o el ‘Kensho Sake’ amb l’aigua miner medicinal i arròs del Delta de l’Ebre.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Montcàtil, una cervesa elaborada amb la millor aigua del món"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *