Gastronomia i cultura, protagonistes en ‘Octubre, Mes de la Tomata de Penjar’

La situació sanitària provocada per la Covid-19 ha trencat la dinàmica de les diferents fires agroalimentàries que se celebren al llarg de les comarques de Castelló. Entre elles, la Fira de la Tomata de Penjar d’Alcalà de Xivert. No obstant, l’Ajuntament ha preparat un ampli calendari d’activitats baix el paraigües de la iniciativa ‘Octubre, Mes de la Tomata de Penjar’, que reunirà gastronomia, cultura i propostes turístiques des del 9 d’octubre fins l’1 de novembre.

Enguany la Fira de la Tomata de Penjar haguera celebrat la seua vuitena edició, fet que no serà possible degut a la crisi sanitària provocada per la pandèmia. Però, a pesar de la situació, des de l’Ajuntament s’ha volgut donar suport al sector agrari i a l’hostaler i s’ha dissenyat una alternativa que s’ha anomenat, ‘Octubre, Mes de la Tomata de Penjar’, que tindrà lloc des del 9 d’octubre fins l’1 de novembre.

La iniciativa ha sigut presentada per la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, María Agut, i engloba un ampli calendari d’activitats culturals i turístiques, al mateix temps que 16 restaurants del municipi realitzaran jornades gastronòmiques en les quals la tomata de penjar és la gran protagonista.

Els interessats a adquirir tomata de penjar podran fer-ho directament en els restaurants, sol·licitant-ho en el moment de realitzar la seua reserva. Podran adquirir-se tres formats de recipient amb diferents quantitats de producte.

Les activitats començaran el 9 d’octubre, amb el concert “Blues de la Terreta” de Horitzontal Blues a les 18.00h en el Espai d’Oci d’Alcalà.

El divendres 9 i els dissabtes 17, 24 i 31 d’octubre, a les 11.00h, se celebraran les Rutes especials ‘Tomata de Penjar’ en les quals es podrà descobrir el patrimoni de la localitat i conéixer millor com es cultiva i es produeix la tomata de penjar, a través d’una exposició amb la qual finalitzarà la visita. Les activitats prosseguiran amb la ruta teatralitzada “Els templaris de Xivert”, senderisme fotogràfic, cicloturisme històric i senderisme a la Serra d’Irta. Per a participar, és necessari inscriure’s en la Tourist Info en el telèfon 964 412 205.

A més, tant l’església com el campanar d’Alcalà podran visitar-se tots els caps de setmana i festius i el Centre d’Interpretació Etnològica de Santa Llúcia estarà obert de 10.00h a 17.00h.

“Volem que, encara que no tinguem fira, els veïns de la comarca i de la província continuen visitant-nos amb motiu de la tomata de penjar, i puguen passar un dia marcat per la bona gastronomia, en qualsevol dels restaurants participants i completar-lo coneixent el nostre patrimoni i participant en les activitats que hem preparat”, ha conclòs la regidora.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Gastronomia i cultura, protagonistes en 'Octubre, Mes de la Tomata de Penjar'"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *