‘Cultivar, nodrir, preservar. Junts’, lema del Dia Mundial de l’Alimentació

Una crida mundial a la solidaritat per a fer possible l’arribada d’aliments saludables a tots els llocs del món. Aquesta és una de les finalitats de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO)

Una jornada que té com a lema ‘Cultivar, nodrir, preservar. Junts’ i vol ser un homenatge als que són, segons la FAO, els herois de l’alimentació, és a dir, els agricultors, productors, pescadors o distribuïdors, que són els que planten, cultiven, pesquen o transporten els aliments.

El Dia Internacional de l’Alimentació va nàixer en 1979 amb l’objectiu de disminuir la fam en el món, un propòsit que també recull l’agenda 2030 i que té com a finalitat ‘fam zero’. Aquest és un dels principals problemes de la humanitat, i que avui afecta encara a més de 800 milions de persones.

https://youtu.be/hLBhVqF5HA4

Altra qüestió que també preocupa a la FAO és aconseguir una alimentació més sana. En aquest sentit, segons dades de la FAO en el món hi ha 672 milions d’adults i 124 milions de menors amb obesitat; així mateix com 40 milions de xiquets menors de 5 anys que pateixen de sobrepés. Aquestes aclaparadores dades recauen en el fet que el menjar ràpid s’ha fet una solguda base, especialment en la població que resideix en les grans ciutats, desplaçant d’alguna manera al menjar més sa i essencialment aliments tan importants com fruites o verdures, per farines, greixos saturats, excés de sucres en les seues diferents versions, sal, entre altres.

Però, el problema del canvi de dieta no sols afecta la salut de l’ésser humà, també està portant greus conseqüències al medi ambient. Al llarg de la història l’home s’ha alimentat de 6000 plantes aproximadament, però el canvi en els hàbits alimentosos sumat a la prioritat que tenen els cereals en el mercat actual, ha reduït la biodiversitat de plantes aconseguint que només 9 ja representen el 66% de la producció total de cultius en tot el planeta.

Una de les coses que més s’intenta implantar en la mentalitat dels habitants dels diferents països, és conscienciar el suport a la producció local perquè es continue generant molt cultiu de verdures, vegetals i fruites que es puguen incloure en cada dieta.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "'Cultivar, nodrir, preservar. Junts', lema del Dia Mundial de l'Alimentació"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *