L’avellana torna a ser protagonista a Benassal

Benassal es troba submergida, una vegada més, en el món de l’avellana i tot el relacionat amb ella. Així, fins al pròxim 8 de novembre veïns, veïnes i visitants tindran l’oportunitat de degustar i comprar exquisits plats dolços o salats amb l’avellana com a protagonistes.

En aquest atípic 2020, el Mes de l’Avellana de Benassal seguirà totes les mesures de seguretat higiènic sanitàries recomanades enfront de la Covid19. No per això, es perdrà l’essència de la tradició que envolta a aquesta fruita seca a Benassal, major productor de la mateixa a la província de Castelló.

Així, l’Hotel Restaurant La Castellana, l’Hotel Restaurant Novella, el Bar Restaurant Cooperativa i el bar Nostre Bar ofereixen als seus comensals menús especials amb l’avellana com a protagonista, sent obligatori reservar taula. De la mateixa manera, els comerços de Benassal ofereixen en les seues vitrines productes elaborats amb avellana com a coques, pastes, hamburgueses, llonganisses o formatges. Els establiments adherits al Mes de l’Avellana són: Pastisseria Moliner, Panaderia Pedro Monfort, Panaderia – Pizzeria El Maset, Pastisseria Bellés, Carnisseria Cal Bort, Carnisseria Celesmilla, Fortmatges El Poble de Benassal i Establiment Núria.

Els visitants també podran conéixer la història de l’avellana en la localitat amb l’exposició “L’Avellana: fruit de tardor” que es podrà visitar en l’edifici de la Mola en horari habitual d’obertura de l’Oficina de Turisme.

Finalment, indicar que el dissabte 17 d’octubre es durà a terme una mostra i degustació de productes artesanals elaborats amb avellana. Serà en els Porxos de la Mola i tindrà un cost de 2 euros per persona. L’esdeveniment comptarà amb la presentació de la cervesa artesanal Moncàtil elaborada amb Aigua de Benassal, un tast de cerveses artesanals de Cervesa Montmirà, la degustació dels productes carnis elaborats amb avellana i una degustació de productes de pastisseria, acompanyada per una explicació sobre la seua elaboració. Indicar que l’aforament està limitat a 60 persones i és obligatori l’ús de mascareta i complir amb totes les mesures de seguretat i higièniques enfront de la Covid19.

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "L'avellana torna a ser protagonista a Benassal"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *