Un nou catàleg promocionarà l’oli extra verge de Castelló

La Fundació Intercoop i la Diputació de Castelló presentaran el pròxim 9 de novembre el que serà el primer catàleg d’Olis Verge Extra (OOVEs) de Castelló en col·laboració amb Aovelovers i Castelló Ruta de Sabor. Una iniciativa que pretén donar a conèixer la seua gran qualitat a través de les seues peculiaritats, elements diferenciadors, història i característiques organolèptiques.

El cultiu de l’oliva i la producció d’oli arriba a la península ibèrica amb els fenicis i els grecs. Des de llavors, la zona que ara ocupen les comarques de Castelló han sigut una de les despenses d’oli d’arreu d’Europa i del món. Ara, una nova publicació, la primera d’aquest tipus, posarà en valor els OOVEs del territori posant l’èmfasi en la diversitat varietal, i la diferenciació d’aquests respecte als d’altres zones productores.

Amb aquesta iniciativa, suma d’esforços de la Fundació Intercoop i la Diputació de Castelló, es vol promoure l’OOVE amb marca Castelló fora del territori, fent valer les seues peculiaritats que el fan únic al món. Precisament, enguany, un oli del Maestrat, concretament de Finca Varona la Vella, ha estat triat per la prestigiosa Guia Evooleum, com un dels deu millors olis verge extra del món.

Un dels objectius del projecte és fomentar el consum d’aquest tipus d’oli, verge extra de proximitat i sostenible, així com orientar a consumidors i restauració, sobre les seues infinites possibilitats i usos, fomentant el seu consum, i donant visibilitat al sector agrícola castellonenc i a un dels productes estrela d’aquest territori i desconegut, encara, en molts llocs.

A causa de la situació originada per la crisi del COVID19, per a la difusió, s’opta per un esdeveniment online. Els assistents hauran d’inscriure’s a través d’un formulari per a rebre l’enllaç amb el qual podran connectar-se el dia de l’esdeveniment i que poden trobar en aquesta adreça https://fundacionintercoop.com/inscripcion-presentacion-catalogo-aoves/

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Un nou catàleg promocionarà l'oli extra verge de Castelló"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *