El Grau de Castelló amb aroma a Arròs a Banda

La riquesa gastronòmica marinera de la costa de Castelló es plasma a partir de hui divendres en les X Jornades de l’Arròs a Banda del Grau de Castelló. La iniciativa es durà a terme des de fins al 6 de desembre i en ella participaran 12 restaurants del Grau.

L’arròs a banda és un dels guisats més tradicionals de la zona mediterrània, en el qual els pescadors usaven els peixos més assequibles per a elaborar els caldos, juntament amb les pataques. Després, es cuinava l’arròs amb el caldo resultant, i se servia per separat del peix i pataques.

Fruit d’aquesta tradició se celebren aquestes jornades en les quals els restaurants participants prepararan uns menús que inclouen aperitiu, entrant, arròs a banda i postres. El preu dels menús, que estaran elaborats amb productes de temporada, frescos i de qualitat, oscil·larà entre els 25 i els 35 euros.

Els restaurants que participaran en les jornades són Casa Santiago, La Trocha, Nou Escull, Casa Lola, La Ola, Brisamar, Casa Juanito, La Tasca de Puerto, La Ballena, Mediterraneo, Ri&Co Bistro i Hotel Golf Playa

Entre els nombrosos entrants que podran degustar els comensals estan les tellines saltades amb alls tendres; ravioli de wantoon farcit de llagostins i verduretes amb crema de bolets i tòfona; gambes roges del Mediterrani cuinades al vapor sobre escates de sal marina; clòtxines amb salsa suau de mostassa, sépia a la brutesca; sépia farcida de allets amb salsa de tinta de calamar; petxina de pelegrí amb carabassa rostida i ou a baixa temperatura a 64 °C i la llesca amb ou de ‘tomata de penjar’ d’Alcalà de Xivert i sardina fumada.

Més informació a https://www.castellonturismo.com/wp-content/uploads/2020/10/Arroz-a-banda.pdf

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "El Grau de Castelló amb aroma a Arròs a Banda"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *