Els Masets, sabor natural amb consciència de territori

Producció amb ‘segell’ de qualitat, innovació i compromís social i mediambiental. Aquests són alguns dels principals valors de Lactéos Els Masets, una empresa ubicada a Torre d’En Besora especialitzada en l’elaboració i comercialització de productes lactis de llet d’ovella i que any rere any demostra la necessària interrelació entre la societat i el territori. Pedro Escrich va ser el seu impulsor quan va decidir la substitució del ramat d’ovelles de carn que tenien els seus pares per ovelles de llet. Des d’eixe moment, la empresa ha estat en constant evolució.

Els Masets es va fundar a 2009 amb una única activitat, com era la producció diària de llet d’ovella pasteuritzada per a vendre-la al sector de la hostaleria i la restauració i cobrir les seues necessitats. En concret, es produïen entre 100 i 200 litres de llet cada jornada. La evolució de la marca durant els primers anys va ser molt ràpida i davant la reduïda demanda al mercat de la llet d’ovella es va optar per elaborar productes propis, com quallades, iogurts, i un àmplia varietat de formatges, sempre d’una manera artesanal i amb molta cura per la qualitat.

“El fet de controlar tot el procés de producció, des de l’alimentació de les ovelles fins el resultat final i poder utilitzar la llet del dia per a elaborar els nostres productes sense necessitat d’haver-la de transportar és fonamental per a evitar qualsevol incidència que puga haver com que s’oxide”, explica Pedro Escrich, qui assegura que “també li atorga una major qualitat al producte final”.

El creixement de la marca ha sigut constant i la granja compta ara amb un ramat de 800 ovelles i 200 cabres, que prompte s’ampliarà amb 35 vaques que tindran el seu hàbitat a un finca de 13 hectàrees al terme de Morella, les quals serviran per a diversificar i ampliar la producció actual: uns 2.000 litres de llet al dia amb els que s’elaboren 300 quilos diaris de les diferents varietats de formatges i milers de quallades i iogurts produïts amb un procés natural només amb llet i ferments.

Uns productes que tenen el segell de quilòmetre zero i que arriben als restaurants i tendes de les comarques de Castelló i diverses zones de Terol, Tarragona i València. En la actualitat, Els Masets compta amb una gamma de més de 20 productes diferents per a comercialitzar després de la introducció dels iogurts amb melmelada de diferents sabors.

El compromís social també és un punt fonamental en la filosofia de l’empresa que treballa per “mantenir un territori viu”, explica Escrich. Un fet que es demostra en “la contractació de persones de la comarca per fer front al fenomen de la despoblació”, assenyala el gerent de Els Masets, qui diu que “el nostre valor principal són els treballadors”. En la actualitat, la firma del Maestrat compta amb 20 treballadors en els seus diferents departaments.

La consciència ecològica de l’empresa els ha portat a ser els impulsors de la primera comunitat d’energia renovable a les comarques de Castelló, juntament amb l’Ajuntament de Torre d’En Besora i Cabritillos del Maestrazgo. La nova instal·lació fotovoltaica abastirà les dos explotacions ramaderes i els serveis de l’ajuntament i suposarà un estalvi anual de més de 11.000 euros.

No Replies to "Els Masets, sabor natural amb consciència de territori"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *