Olis Cuquello presenta ‘Diferent’, un AOVE ecològic

L’empresa de la Jana, Olis Cuquello, ha presentat aquest matí el seu primer oli ecològic verge extra durant la celebració de la I Fira ‘Ruta de Sabor’, que te lloc a la Plaça de les Aules de Castelló de la Plana. Álex Vilanova, un dels tres socis de l’empresa, ha sigut l’encarregat de donar a conèixer als assistents la nova creació de la firma, al que han anomenat ‘Diferent’.

El nom d’aquesta nova referència d’Olis Cuquello es deu, segons ha explicat Vilanova a que “a diferència de la resta d’olis del catàleg de la marca, que són olis d’oliva verge extra monovarietals de varietats tradicionals de la Jana i el Maestrat, ‘Diferent’ és un cupatge de les varietats Llumet, Villalonga i Morrut de conreu ecològic i variarà cada any”.

El nou oli es comercialitza en format de 500 ml i té una producció limitada de 1.500 botelles. ‘Diferent’ estarà a la venda en primícia i de manera presencial a la plaça de Les Aules durant el cap de setmana i a partir de dilluns a les tendes habituals i a la tenda on line. El packaging ha estat dissenyat per Juan Carlos Palau amb una il·lustració feta expressament per l’il·lustrador Elías Taño.

Olis Cuquello es va crear a la Jana al 2013 com una iniciativa de tres joves agricultors, Álex Vilanova, Andrés Cumba i Sergio Puchol, per produir oli d’oliva de qualitat i aplicar als cultius tradicionals noves tècniques en el procés d’elaboració de l’oli d’oliva verge extra, amb la intenció de comercialitzar-lo directament al consumidor i amb els objectius de treballar de manera sostenible per conservar la biodiversitat, protegir el patrimoni arquitectònic i arbori mil•lenari i fomentar la revitalització social i econòmica d’una zona que patix durament el despoblament. La certificació de producció ecològica es va aconseguir al 2020 i des de llavors, l’empresa ha treballat per produir un oli d’oliva verge extra de la més alta qualitat, que complemente el catàleg d’olis monovarietals que produeix i comercialitza.

No Replies to "Olis Cuquello presenta 'Diferent', un AOVE ecològic"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *