Sogorb reivindica la tradició culinaria amb les jornades de l’Olla

El mes de gener és sinònim de les Jornades de l’Olla Segorbina, un símbol del receptari gastronòmic tradicional de la localitat de Sogorb. La cita aconsegueix la seua desena edició i s’allargarà fins al dia 30 del mes de gener amb l’objectiu de voler reivindicar la identitat de la població a través de la cuina.

L’Olla Segorbina serà el plat principal dels menús que ofereixen els 6 restaurants que participen en aquestes jornades. En concret són Casa Alba, 50 Caños, El Refugio, Gastroadictos, María de Luna y Millán que elaboraran els diferents menús amb diferents entrants i l’Olla Segorbina i que tenen un preu que abasta des dels 15 fins als 30 euros.

Durant la presentació del certamen l’alcaldessa de la localitat, María del Carmen Climent va agrair la participació als sis restaurants i ha ressaltat la importància d’haver arribat a la desena edició de les jornades. “Complim deu anys donant a conéixer un dels plats més emblemàtics de Sogorb. Aromes, sensacions que evoquen la infantesa, la família i els sabors de la tradició”, va assenyalar.

En l’acte també va ser present la regidora de Turisme, Ángeles Gómez, qui va assegurar que la desena edició “confirma el ferm compromís que aquest ajuntament té amb la gastronomia de Sogorb i de la zona, amb la potenciació del producte de quilòmetre 0. La gastronomia s’ha convertit en una tendència social sent un magnífic motor en la recuperació després de la crisi sanitària”.

La proposada culinària també està acompanyada d’altres activitats culturals com les visites guiades a diferents punts de la localitat. L’últim cap de setmana de gener, concretament el dissabte, dia 29, està programada la visita al Fort de l’Estrela, que s’iniciarà des de la plaça de les Monges. Des de l’ajuntament es recomana reservar prèviament en el telèfon 964713254, ja que hi ha places limitades.

No Replies to "Sogorb reivindica la tradició culinaria amb les jornades de l'Olla"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *