La Festa de la Carxofa de Benicarló ajorna els actes multitudinaris però manté les jornades als restaurants

L’Ajuntament de Benicarló no renuncia a la promoció del seu producte estrella i portarà a terme la XXIX Festa de la Carxofa. No obstant això, l’elevada incidència de contagis per Covid-19 ha obligat a ajornar els actes multitudinaris i a traslladar-los a l’últim cap de setmana de febrer.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ho ha anunciat en un acte acompanyada de la regidora d’Agricultura, Inma Díaz, el president del Consell Regulador de la Carxofa de Benicarló, Víctor Morera, i el vicepresident de l’associació Restauració Benicarló, Anay Bueno, els tres sectors implicats en l’organització de la Festa. La primera edil ha dit que “la situació actual obliga a prendre les màximes precaucions i a ajornar els actes més multitudinaris, com la torrà popular o la demostració gastronòmica”, ha dit, en canvi, es mantenen les dates de les Jornades del Pinxo que estan en marxa fins al 30 de gener i de les Jornades Gastronòmiques que començaran el 30 de gener als bars i restaurants de Benicarló».

Ha sigut una decisió que s’ha pres amb el consens dels sector implicats. “A pesar de què Salut Pública permetia realitzar tant la demostració com la torrà, hem preferit, per prudència i donat el nombre de contagis, suspendre els actes que suposen més aglomeració de persones” ha explicat Miralles.

D’aquesta manera, el 25 de febrer tindrà lloc el sopar de gala, el 26 la torrà popular i el 27 la gran Demostració Gastronòmica. La Fira de Productes de Proximitat també s’ha traslladat i se celebrarà els dies 26 i 27 de febrer. L’Ajuntament, el Consell Regulador i el sector de la restauració ja tenen enllestit un pla de contingència que permetrà realitzar els actes més multitudinaris amb totes les garanties de seguretat.

Mentrestant, es segueixen celebrant les Jornades del Pinxo, de les quals ja es coneixen els guanyadors. Així, el restaurant El Candil Bar & Drinks ha sigut el guanyador en la categoria de pinxo d’autor, mentre que Mar Blava i Pádamo han sigut segon i tercer, respectivament. En la modalitat de cuina tradicional el primer premi se l’ha emportat el Restaurant Casa Golo, sent Hogar del Pescador i Tabernas Rayfe segon i tercer. L’entrega de premis es va realitzar al magatzem de la Mar.

Enguany, com ja es va fer en l’anterior edició, s’ha apostat per un concurs professional, amb un jurat de luxe format pels xefs Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona (1 estrella Michelin), Avelino Ramón, del restaurant Daluan de Morella, i Marc Martorell, del restaurant Gaudir d’Alcossebre. Els tres, amb una trajectòria espectacular, han estat els encarregats d’escollir els millors pinxos d’aquesta edició.

No Replies to "La Festa de la Carxofa de Benicarló ajorna els actes multitudinaris però manté les jornades als restaurants"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *