Nou restaurants participen en les XIX Jornades de la Trufa Morella-Els Ports

Morella inicia avui les XIX Jornades de la Trufa Morella-Els Ports, les quals s’allargaran fons el dia 13 de març. Una edició molt especial per recuperar aquest esdeveniment gastronòmic que l’any 2020 es va veure afectat per la pandèmia de la COVID-19. Així, un total de nou restaurants han preparat menús especials amb tòfona mentre duren aquestes, encara que degut a la situació sanitària actual no es realitzaran les característiques activitats presencials com els showcookings, tasts i tallers.

La Llotja de l’ajuntament ha acollit l’acte de presentació que ha comptat amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, el president de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO), Javi Tena, i els i les chefs que participen en les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports. En aquesta edició participaran els establiments Cardenal Ram, Casa Roque, Daluan, La Fonda, La Fonda Moreno, Pizzeria Lola, El Mesón del Pastor, Vinatea i El Faixero amb els seus menús especials. Tota la informació estarà disponible a www.morellaturisitica.com.

Presencialitat

D’aquesta manera, Escuder ha destacat que “es tracta de les jornades gastronòmiques més importants de Morella i la comarca dels Ports amb un producte molt característic com és la trufa” i ha afegit que “a causa de la situació sanitària, entenem que cal evitar aglomeracions, per la qual cosa no hi haurà showcookings i altres activitats presencials per a no córrer risc de contagis”. L’edila ha explicat que “hi haurà menús especials elaborats amb trufa en els nou restaurants de Morella i la comarca que participen en estes jornades, així com productes elaborats amb trufa en altres comerços”. Finalment, ha volgut “convidar a totes i tots a vindre a Morella i disfrutar de les experiències gastronòmiques que ens ofereix la trufa”.

D’altra banda, Tena ha remarcat que “són unes jornades molt importants després que l’any passat només es pogueren fer alguns menús per a emportar-se, a causa de la situació amb la pandèmia” i ha afegit que “ens alegra recuperar els menús per a degustar els plats amb trufa als restaurants, així com altres productes que ofereixen els comerços de la ciutat”.

Cal explicar que aquestes jornades tenen com a protagonista la tòfona negra dels Ports. Es tracta d’un producte molt versàtil que s’utilitza en una àmplia varietat de receptes. Plats tradicionals i innovadors accepten el sabor de la trufa per a oferir una experiència diferent i, fins i tot, els dolços i postres es combinen amb aquest fong considerat el diamant negre dels Ports. Trufa laminada simplement amb oli i sal, cura per acompanyar amanides o carpaccios, per aromatitzar receptes de caldos o ous. També enriqueix les carns farcides, fins i tot brilla en les postres. La intensitat del seu gust, l’aroma i la versatilitat que ofereix en cuinar-la, converteixen aquest fruit en la joia de la cuina morellana.

No Replies to "Nou restaurants participen en les XIX Jornades de la Trufa Morella-Els Ports"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *