Benassal acull la XVIII edició de la Mostra de la Trufa Negra de l’Alt Maestrat el 26 i 27 de febrer

La tòfona serà la protagonista gastronòmica a l’Alt Maestrat durant els mesos de febrer i març, fet que el converteix en un dels destins ineludibles per als amants d’aquest fong, conegut com l’or negre de la gastronomia, durant aquest periode. Les activitats comencen amb la X edició de les Jornades Gastronòmiques de la Trufa Negra de l’Alt Maestrat que s’inicien aquest cap de setmana i s’allargaran fins el dia 13 de març.

Nou restaurants dels municipis de Benassal, Catí, i Culla oferiran menús amb la tòfona com a un dels ingredients. Els establiments que participen són Restaurant el Prigó i Casa de banys l’Avellà, de Catí, Bar Restaurant la Cooperativa, l’Hotel Restaurant la Castellana, Hotel Restaurant Novella, i Nostre Bar, de Benassal, i Restaurant la Solaneta, Restaurant la Carrasca i Hotel Rural Mas el Cuquello de Culla. Podeu trobar el diferents menús en aquest enllaç

D’altra banda, el cap de setmana del 26 i 27 de febrer Benassal acollirà la XVIII edició de la Mostra de la Trufa Negra de l’Alt Maestrat, una cita molt esperada pels amants de la tòfona i que reuneix a experts, empresaris i hostalers, en la qual els visitants podran conéixer de prop aquest exclusiu ingredient i on es desenvoluparan nombroses activitats preparades amb motiu de la fira.

Una de les activitats prèvies al cap de setmana és la jornada gastronòmica dirigida per Àngela Milián i Diego Alcón, de restaurant Vinatea de Morella, que tindrà lloc des de les 9.30 fins a les 14 hores al Forn de Dalt. Les jornades continuaran els dies 26 i 27 de febrer i se dividiran en dos blocs. El primer es refereix a una ‘Jornada tècnica sobre truficultura’, en la qual es portaran a terme diferents ponències i demostracions realitzades per professionals que donaran a conèixer aquest producte als assistents.

El segon és la Fira Monogràfica de la Trufa Negra de l’Alt Maestrat on destaquen el concurs de gossos tofoners o les diferents degustacions comentades i demostracions amb la tuber melanosporum com a protagonista com la que dirigirà David Buch, director de l’Escola de Tast de Castelló, amb formatges trufats i vins espumosos de Castelló o la que maridarà tres tapes elaborades per Bolíssim amb els vins de Clos d’Esgarracordes. El diumenge tindrà lloc un tast popular de tapes a càrrec del Mesón La Piqueta i de Cervesa Moncàtil, que té la particularitat d’estar elaborada amb Aigua de Benassal. La cita conclourà amb l’entrega del premi “Trufa de Honor de l’Alt Maestrat 2022” a Miguel Barrera Barrachina, de Ca’l Paradís. Pots consultar la programació ací.

No Replies to "Benassal acull la XVIII edició de la Mostra de la Trufa Negra de l'Alt Maestrat el 26 i 27 de febrer"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *