Alcalà de Xivert recupera la Fira de la Tomata de Penjar els dies 8 i 9 d’octubre

Alcalà de Xivert celebrarà els dies 8 i 9 d’octubre una nova edició de la Fira de la Tomata de Penjar, després del parèntesi de 2020 i 2021 motivat per la pandèmia. Els carrers del centre històric i la plaça de l’Església d’Alcalà tornaran a omplir-se de llocs de venda de productes de proximitat i artesanals i, durant tot el cap de setmana, se celebraran actes paral·lels. Per part de l’Ajuntament s’ha decidit apostar per recuperar la tradicional fira, malgrat haver d’afrontar enguany un descens del 50% en la producció de tomata de penjar, provocat per les altes temperatures, la qual cosa suposa que els productors no compten amb existències per al subministrament, fet que suposarà que no es puguen adquirir durant a les parades habituals.

La regidora de Cultura, Maria Agut ha explicat que “Sabem que un dels atractius d’aquesta fira consisteix en la venda directa de tomata de penjar però les circumstàncies són aquestes i volem que tots els que ens visiten sàpiguen que enguany no podran comprar tomata directament encara que sí que hi haurà degustacions i activitats entorn del nostre producte”. A més, ha insistit que “el nostre poble tornarà a omplir-se de llocs de venda, d’actes tradicionals i s’oferirà informació sobre el cultiu de la tomata de penjar. Pensem que és una manera de continuar donant visibilitat i protagonisme a la tomata de penjar i al nostre municipi”.

L’Ajuntament ha presentat el cartell de l’edició d’enguany, dissenyat per l’artista local Diego Albert i ha informat que com en anys anteriors, es manté la programació durant tot el mes d’octubre, entorn de la tomata de penjar, amb visites guiades de la Ruta de la Tomata de Penjar, tots els dissabtes del mes d’octubre, a les 11.00h i restaurants de la localitat oferiran les Jornades Gastronòmiques de la Tomata de Penjar.

No Replies to "Alcalà de Xivert recupera la Fira de la Tomata de Penjar els dies 8 i 9 d'octubre"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *