Dos ministeris i 14 municipis participen en Castelló en la trobada anual de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia

El fòrum comença aquest dijous amb el lema “Canviar la nostra alimentació per a millorar el lloc en què vivim”. Representants de 14 municipis del país i dels Ministeris de Consum i Agenda 20/30 participen des de aquest dijous fins al 8 d’octubre a Castelló en la trobada de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia.

El fòrum, amb el lema “Canviar la nostra alimentació per a millorar el lloc en què vivim”, abordarà solucions locals per a avançar en models agroalimentaris i sostenibles que facen front a la inflació i al canvi climàtic i frenen la despoblació. “Per a la Regidoria de Transició Ecològica és una gran notícia que l’assemblea de la xarxa, formada per més de 20 localitats, importants com Madrid, Barcelona, València o Valladolid, haja triat Castelló per a discutir sobre el paper que han de jugar els municipis per a caminar cap a models agroalimentaris més sostenibles i millorar la rendibilitat del sector primari, així com per a fer front a la inflació i al canvi climàtic”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Durant el dijous i el matí del divendres, diferents càrrecs públics i tècnics intercanviaran experiències sobre polítiques locals agroalimentàries i agroecològiques. A partir de les 16.30 hores del divendres hauran diferents actes oberts al públic, com la presentació de l’informe sobre polítiques agroalimentàries, repte demogràfic i transició agroecològica; una conferència sobre la ciutat agropolitana; una taula redona sobre bones pràctiques en polítiques agroalimentàries com a instrument per a abordar la despoblació; i el lliurament dels Premis Ciutats i Pobles que Alimenten. Més informació en el web municipiosagroeco.reda.

La xarxa es va crear en 2018 i integra 24 ciutats i pobles de tot l’Estat, des de grans municipis com València, Barcelona, Madrid, Castelló o Saragossa, fins a Orduña, Cardedeu, Godella, Allariz o Rivas. Castelló es va adherir en 2021.


El seu objectiu és promoure sistemes alimentaris locals sostenibles, resilients i respectuosos amb el medi ambient; inclusius, segurs i diversificats per a assegurar menjar saludable, sostenible i accessible al conjunt de la població, i potenciadors de l’ocupació localt.

No Replies to "Dos ministeris i 14 municipis participen en Castelló en la trobada anual de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *