La Cooperativa de Viver organitza la seua primera Fira de la Nou després d’haver triplicat la collita.

L’excel·lent collita de nous de la que ha gaudit la Cooperativa de Viver durant aquest any ha propiciat la celebració de la seua primera Fira de la Nou. L’esdeveniment, d’accés gratuït, tindrà lloc el proper diumenge 18 de desembre de 10.30 a 14.30 hores i comptarà amb parades de venda de productes cooperatius amb descomptes del 10% per als assistents.

L’esdeveniment disposarà d’un espai gastronòmic on poder menjar i degustar els vins de Viver, fer tast d’anous, manualitats infantils, activitats per a tots els públics i la visita a les instal·lacions de la nau NaturViver, on es desenvoluparà la jornada.

Bones i dolentes collites

La Cooperativa de Viver ha triplicat la seua collita d’aquest any, passant dels 10.000 kg aproximats de la temporada anterior als quasi 37.000 kg. d’anous recollides aquest any. Aquesta excel·lent producció, així com la del raïm per elaborar vi, contrasta amb la dràstica caiguda de la producció d’oli i, tot i que en menor mesura, amb la reduïda campanya d’ametlla.

La Fira de la Nou és una senzilla proposta lúdica-festiva per donar valor als productes agro alimentaris de Viver i l’Alt Palància, amb especial èmfasi en les nous i el vi com a forma de compensar relativament un any complicat per als principals cultius dels socis agricultors de la cooperativa: l’olivera i l’ametller.

La iniciativa és a més una forma de dinamitzar el territori en la línia que la Cooperativa de Viver ve desenvolupant fa alguns anys a través de les seues experiències d’agroturisme i esdeveniments de temporada, generant així turisme de qualitat vinculat a la realitat agrícola i rural dels pobles de l’interior.

No Replies to "La Cooperativa de Viver organitza la seua primera Fira de la Nou després d'haver triplicat la collita."

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *