Noves carrasques per al territori amb la campanya d’AOVE solidari de la Cooperativa de Viver

Alumnat d’Agrojardineria de l’IES Jérica-Viver participa en aquesta acció de reforestació en una de les zones més afectades per l’incendi de Bejís de 2022

La campanya d’AOVE solidari llançada per la Cooperativa de Viver al 2022 comença a traduir-se en accions de reforestació sobre el territori. Accions com la duta a terme a cap per l’alumnat del cicle formatiu d’Agrojardineria i Composicions Florals de l’IES Jérica-Viver, que han plantat carrasques en un terreny municipal pròxim a una zona cremada pel greu incendi de Bejís del passat estiu.

Fernando Marco, director de la Cooperativa, i Paco Ribelles, director de l’Àrea Agro, han iniciat l’activitat amb una breu explicació per a posar en valor la importància del mosaic agroforestal i el paper d’una agricultura viva i sostenible per a minimitzar i previndre incendis.

Les i els estudiants han plantat a continuació les noves carrasques en l’espai cedit per l’Ajuntament de Viver.
Aquesta acció ha sigut possible gràcies als fons obtinguts amb la campanya d’AOVE solidari llançada per la Cooperativa de Viver al desembre de 2022 després de la dràstica caiguda del 90% de la producció d’oli en l’última temporada, provocada per la meteorologia desfavorable per a l’olivar i el devastador incendi de Bejís del passat estiu.

La iniciativa solidària de la Cooperativa va aconseguir acumular 9.440 euros gràcies a la venda de més de quasi 1.700 botelles de Lágrima 0,5L i 660 botelles de Vivarium 2L en tot just un mes.
La gran majoria dels fons aniran destinats a ajudar als agricultors que han hagut de recuperar o replantar els seus cultius i substituir sistemes de reg destrossats pel foc, encara que s’ha volgut dedicar una xicoteta part a la plantació de carrasques per a simbolitzar la recuperació del teixit forestal propi del territori i establir sinergies amb joves de la zona que s’estan formant en matèria d’agrojardineria.

No Replies to "Noves carrasques per al territori amb la campanya d’AOVE solidari de la Cooperativa de Viver"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *