Hortalizas Agapito transporta els sabors del camp a la taula

Comercialitzar els productes que dona la terra, però sense intermediaris, directament al client. Aquesta és la filosofia de l’empresa Hortalizas Agapito, una firma agroalimentària jove, que recull l’essència del treball i dels coneixements sobre la terra de tres generacions.

“La nostra aposta naix d’escoltar als consumidors, que cada vegada més demanen productes que vagen del camp a la taula”, explica Óscar García, el seu gerent.

Carxofes, tomates, albergínies, cebes, kiwis, pésols, pebreres, creïlles, bledes, faves o coliflor són algunes de les prop de 20 referències que té ofereix la firma de Montalba (Vall d’Alba), productes que es cultiven a les finques de Vall d’Alba i de la zona de Benadressa, a Castelló, lloc on Óscar va adquirir terres per allargar més la temporada. Una altra part del negoci és la gestió de diverses finques de les Coves de Vinromà, on té plantacions d’ametlers, tarongers i oliveres, i que estan en procés de reconversió a ecològics.

En total, la firma treballa 200 hectàrees. Els nostres productes són de temporada i van directes del camp al nostre client i al consumidor en menys de 24 hores”, assegura Óscar. Un objectiu que compleix cada jornada la firma gràcies que té “dos vehicles repartint per tota la província cada dia”. Tot per assegurar-se que arriba en el millor estat a la taula. “El sabor d’una verdura, una hortalissa o una fruita acabada de collir no té res a veure amb una que ha passat per càmeres diversos dies”, manté.

La filosofia que practica Hortalizas Agapito ha fet que tinga com a clients una bona part dels xefs més exigents de les comarques de Castelló. Així, els restaurants Ca’l Paradís, l’Hotel Restaurant Voramar, Pou de Beca, Aqua, l’Hotel Luz, o Fernando’s, al Grau de Castelló, a banda de Cuinatur, l’empresa de menjadors escolars, són alguns dels clients que reforcen la passió pel treball al camp.

No obstant això, la major part dels productes que cultiva la firma de Vall d’Alba van a parar als aparadors de les tendes de molts municipis i als mercats de proveïments de Saragossa, València, Bilbao o Castelló. També, des de fa uns anys, la firma ha obert una tenda a Vall d’Alba amb la marca O! Verd, amb la qual arriba directament al consumidor des del camp.

No Replies to "Hortalizas Agapito transporta els sabors del camp a la taula"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *