Dulces La Cartuja fusiona tradició i innovació en les seues melmelades

Tot és ‘melmeable’. Aquest és el lema que resumeix l’evolució de Dulces La Cartuja, una firma que té el seu origen en Dolços Germán, creada en 1925, i que va impulsar durant el primer quart del segle XX, Germán Torres Blesa, avi de l’actual propietari, quan visitava des de Montanejos, amb el seu carro i el seu cavall, les fires i els mercats de les diferents poblacions de la comarca de l’Alt Palància.

Ara són Germán Torres i Sacri Royo els que regenten el negoci. Dolç de codony, fruites confitades i melmelades són els productes que elabora l’empresa d’Altura amb una convicció ferma com és l’elaboració de tots els seus productes de manera natural, artesanal, sense aditius ni espessidors químics i amb matèria prima de quilòmetre 0. La firma va començar amb una producció ben modesta 500 pots de melmelada de tomaca i albercoc a l’any. En l’actualitat, ha arribat a produir 65.000 pots anuals.

La manera de treballar i la seua filosofia s’impregna en les seues creacions i a dia d’avui ha conquistat els paladars gourmet de països com Bélgica, França, Lituania, Estats Units o Cànada. Una formar de treballar que defensa el territori. “No volem que desapareguen les espècies autòctones de verdures, hortalisses i fruites, per això en les nostres elaboracions prevalen productes de proximitat com a figues, taronges, mandarines o carabasses”, explica Sacri Royo, qui defensa “una cultura gastronòmica de la zona, relacionada amb l’entorn i que al mateix temps suposa una major visibilitat per a les persones que integren la societat rural i la defensa d’una manera de viure molt concreta”. La compra, cada any, de 3.000 quilos de tomaca de pera a un dels pocs agricultors que encara hi ha a Sogorb, és un dels exemples de la idiosincràsia de Dulces La Cartuja.

No obstant això, la tradició i la innovació es donen la mà a la firma d’Altura. I més de 80 tipus diferents de melmelada acompanyen el dolç de condony i la melmelada de tomaca en la carta de productes que ofereix. Unes produccions en les quals prevalen els conceptes fusió i imaginació. Melmelada de blody mary, de boletus a la tòfona, gelée de gintònic, melmelada d’alvocat, de creïlla violeta del Penyagolosa o d’oliva serrana, són algunes de les seues creacions. Sacri Royo explica com a curiositat que la melmelada d’oliva serrana “forma part d’una tesi doctoral d’una estudiant argentina de Biotecnologia, que va connectar a través d’internet amb nosaltres en assabentar-se de l’existència d’aquest producte”.

Royo assegura que “una de les claus per al desenvolupament de noves creacions és aconseguir sabors per a maridar amb diferents tipus de menjar”. Dulces La Cartuja compta amb prop de 20 melmelades dissenyades exclusivament per al maridatge com la melmelada de mostassa de Dijon o la de taronja al cava, que va aconseguir una estrela en els Great Taste de 2018 a Londres, considerats com els óscar de la gastronomia.

L’evolució de Dulces La Cartuja ha sigut constant en les últimes dècades i una gran part de l’èxit ràdica en la cerca de nous sabors que s’adapten al gust de la societat i també al dels cuiners.

No Replies to "Dulces La Cartuja fusiona tradició i innovació en les seues melmelades"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *