Cabritillo del Maestrazgo elabora productes derivats de la llet de cabra

El negoci de la llet de cabra ha anat a la baixa en els darrers anys. Tant és així que des de fa més d’una década s’ha anat reduïnt el nombre d’empreses i més d’un 32% dels productors a nivel d’Espanya han hagut de tancar. Els preus del mercat no donaven per a cobrir despeses. No obstant, a Torre d’En Besora, l’empresa GBLactics SL, que produeix i distribueix llet i que comercialitza els seus productes baix la marca Cabritillo del Maestrazgo resisteix.

Està regentada per Milagros Beltrán i Abelardo García. Van començar amb 250 cabres i després de diverses ampliacions ara en gestionen 3.000, criades d’una manera natural on es prioritza el benestar animal, que produeixen 1,3 milions de litres de llet. “No ha sigut fàcil, ja que ha hagut moments en els quals hem hagut de donar una pas avant i canviar l’estratègia perquè no érem competitius”, explica Milagros.

Així, l’any 2018 van comprar un camió cisterna per a vendre la llet directament i no a través de tercers i a més vam decidir diversificar, va ser un punt d’inflexió que es va consolidar amb la pandèmia. “Les ovelles produient llet i el mercat es va paralitzar. La llet fresca és un producte que tarda molt poc en fer-se malbé, així, degut a que els nostres clients, sobretot les empreses de formatges, no ens compraven tant vam haver de reinventar-nos”.

L’any 2020 van decidir crear la marca Cabritillo del Maestrazgo, amb la qual comercialitzen els seus productes elaborats per empreses de proximitat. En aquests moments, l’empresa compta amb més de 30 referències que ven a tendes, restaurants i particulars. La cartera de productes va desde formatges curats, semicurats i tendres elaborats pels productors de formatge als que els venen la llet fins a receptes com lingot melós de cabrit de llet o lingot melós de cabrit amb formatge de cabra. Tot baix la marca Cabritillo del Maestrazgo.

Una altra de les línies de negoci de l’empresa del Maestrat és el compostatge. Produeixen compost del fem de les cabres perquè es puga utilitzar al sector de l’agricultura ecològica. La voluntat de l’empresa de Torre d’en Besora és col·laborar amb la protecció del medi ambient i en aquest sentit, el 80% de l’energia que consumeixen ve d’una instal·lació fotovoltaica. Totes aquestes innovacions de l’empresa va suposar que l’any 2021 rebera el premi d’Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals atorgat pel Ministeri d’Agricultura.

No Replies to "Cabritillo del Maestrazgo elabora productes derivats de la llet de cabra"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *