Paco i Elvi traslladen als clients la passió per la cirera

Si hi ha una fruita que dona color a la primavera, aquesta és la cirera. En unes setmanes entrarem de ple en la campanya, encara que les condicions climàtiques dels darrers mesos no auguren una bona collita a les comarques de Castelló, una situació que es repeteix en els darrers anys. I un dels centres neuràlgics provincials del cultiu de la cirera és Salzadella. Allí, Paco Mampel i Elvi Edo gestionen vora 2.000 cirerers que els ofereix una producció, en condicions normals, de entre 10.000 i 15.000 quilos.

Elvi i Paco són un matrimoni amb una vocació per l’agricultura i, en concret, pels cirerers. Així, ja fa uns anys van crear la marca ‘Paco i Elvi’, per a comercialitzar les seues cireres i amb una clara filosofia: “el bon tracte al client, el bon servici i la qualitat de la fruita”, assenyala, i que posa en pràctica dia a dia”, explica Paco. I a més, és una manera de posar en valor la fruita roja i potenciar “la venda directa del camp a la taula, com se sol dir, fet que permet tindre un preu més adaptat a la realitat”, assenyala l’agricultor, ja que la pujada del preu de la producció condiciona el preu de venda.

Els camps de cirerers són herència dels sogres, segons explica Paco, però “el negoci s’ha ampliat” i es pot dir que el 90% dels cirerers que hi ha al bancals d’Elvi i Paco han sigut plantats per ells. A més, durant els darres anys han anat incorporat noves varietats amb l’objectiu d’allargar la campanya. “Per aquesta raó tenim varietats primerenques com l’early bigi i també de tardanes, sense deixar de banda la burlat, una de les més tradicionals de Salzadella”, diu Paco.

La cirera és un producte molt valorat pels consumidors. Així, a banda de vendre el seu producte a persones de la comarca, Paco i Elvi també distribueixen cireres a tendes de la ciutat de Castelló i del municipis del sud de Catalunya. Tot i això, una part dels turistes que passen per Salzadella també adquireixen aquesta fruita de color roig que la fa tan cridanera. La popularitat de la fruita més tradicional de la Salzadella, ha arribat a l’orella de Mercamadrid, Mercavalència o d’alguns venedors bascos, però Paco Mampel té clar que vol vendre la fruita cara a cara, de tu a tu amb el consumidor. “I el 99% dels nostres clients repeteix”, assegura. “Jo soc un apassionat del món de la cirera i sempre intento donar la màxima qualitat als clients”, conclou Paco.

No Replies to "Paco i Elvi traslladen als clients la passió per la cirera"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *