Astroturisme: descobrint el cel nocturn a l’Alt Maestrat

La província de Castelló reforça el seu perfil com a destí d’astroturisme. En eixa aposta per projectar el potencial de l’astronomia des d’un punt de vista divulgatiu, sense renunciar al seu component científic, cultural i turístic, s’han instal·lat a la Font d’En Segures de Benassal dos panells que assenyalen i informen sobre les estreles, constel·lacions i altres figures de l’espai quan cau la nit, i que fan possible que gaudir observant les estreles i el cel nocturn a l’Alt Maestrat siga ara més accessible. 

Orientats al sud i al nord, respectivament, tots dos panells indiquen la posició de l’estrela polar per a orientar correctament a les i els visitants, i inclouen els punts cardinals exactes de la posició. 

La Font d’En Segures es troba en un paratge natural perfecte per a albirar estreles. Sense contaminació lumínica, a l’Alt Maestrat es promou la possibilitat de descobrir i conéixer el cel que envolta el planeta. 

El projecte ha sigut gestionat per l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land amb la col·laboració de Patronat de Turisme i Turisme Comunitat Valenciana, dins del Pla de Dinamització i Governança Turística 2023.

No Replies to "Astroturisme: descobrint el cel nocturn a l'Alt Maestrat"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *