Melmelades La Posteta fusiona tradició i innovació

La reivindicació del valor dels productes de proximitat és una constant en la societat actual recolzada per filosofies com la de quilòmetre zero o slow food, les quals són també una manera d’entendre la vida. Això comporta consumir productes de temporada, un fet que no convenç tot el món. Però hi han maneres de poder consumir productes de temporades passades. Una forma és la de elaborar confitures o melmelades.

Eixa tradició és la que ha recuperat des de fa uns anys Alejandra Calbo, des de la firma La Posteta, una marca de melmelades que es produeix de forma totalment artesanal a Figueroles, sense conservants ni additius químics, que integra part d’eixes filosofies. Alejandra va tindre clar des del principi que les seues produccions estarien elaborades a partir de productes de l’entorn. “Ens nodrim directament de xicotets productors locals o la més pròxima que podem, sense intermediaris, ja que a banda de la millor qualitat del producte també afavorim la consecució d’uns preus més justos per als agricultors i, al mateix temps,és una manera de posar en valor i defendre la societat rural”, explica.

L’empresa va iniciar el seu recorregut l’any 2013, encara que l’arribada de la pandèmia va suposar un parèntesi per a la firma de Figueroles, que va tornar a arrancar a finals de 2021. “Al principi vam començar a elaborar melmelades de sabors més tradicionals com la bresquilla, la poma, la fresa o la taronja i només d’un sabor”, assenyala Alejandra Calbo, “però hem tingut una evolució constant i ara ja tenim més de 40 sabors diferents en els quals la innovació i la cerca de nous sabors a partir de la mescla de fruites, verdures i hortalisses ha sigut constant”.

Entre els productes que elabora La Posteta estan les melmelades de poma, sidra i canyella, la més demandada, de fresa i xocolata, de cítrics en gingebre, de ceba i cervesa, d’albergínia, de pinya i maracujà, de carxofa, de tomata, de pa de figa, de figues en moscatell o mazuela al ron “que ha nascut gràcies a un acompanyament que ma mare fa quan cuina ànec confitat”, assegura Alejandra.

La producció de La Posteta és d’entre uns 5.000 i 6.000 pots de melmelada a l’any i es pot trobar a diferents botigues de productes gourmet de les comarques de Castelló i a les diferents fires i mercats en els quals participen.

No Replies to "Melmelades La Posteta fusiona tradició i innovació"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *