Porcellet s’obri al mercat carni gourmet

La innovació i l’adaptació a la demanda del mercat sempre marca el desenvolupament de les iniciatives exitoses. Un exemple d’aquesta màxima és Porcellet, l’empresa de Traiguera de productes càrnis gourmet, que va iniciar els seus passos a la dècada dels anys 60 del segle XX, quan Joan Grañana va apostar per la criança de porcs, després que el seu treball com a tractant de cavalleries va anar en decadència per l’arribada del tractor.

La saviesa de Joan Grañana la va consolidar el seu fill Joan, que va continuar el negoci amb la seua dona, això sí, “tenint en compte l’estàndard de benestar animal”, explica. Gestionen una granja en la que hi ha vora 6.000 porcs, “carn que portem a xicotets escorxadors de les comarques de Castelló, com el de Morella, Benassal, Vinaròs, Onda o Borriana i també a altres com al d’Utiel-Requena, i municipis d’Albacete, Conca o Toledo, i que es ven a tendes i carnisseries artesanes de l’entorn, que són els principals clients”, explica Joan que defèn “el model d’aquesta xicoteta indústria càrnia, que dona treball als municipis d’interior i ajuda a mantindre la població”.

La firma Porcellet elabora productes gourmet que no contenen additius ni colorants, “a partir d’una carn que cuidem al màxim”, assegura Joan. El gerent comenta que al reduir-se la quantitat de tendes als pobles, fa uns anys van apostar per diversificar el negoci i van obrir al públic una tenda gourmet a Traiguera, “on venem els nostres productes transformats, com pernil, sobrassada, llonganissa de pasqua, cansalada viada o cecina de bou, entre d’altres; però també olis, formatges o vins de xicotets productors”. Una línia de treball, que es va consolidant, poc a poc, ja que “el manteniment o creixement de les tendes als pobles del món rural és mes complicat”, assegura.

El producte estrella de Porcellet és el pernil: “L’únic certificat com a 100% de la província de Castelló, ja que ve de porcs nascuts i criats al territori i curat també a la província, concretament a Villahermosa del Río, dins del parc natural del Penyagolosa”, explica. L’empresa de Traiguera elabora vora mil pernils a l’any de qualitat reconeguda, ja que els darrers tres mesos, els porcs, concretament de la raça Duroc, es crien en llibertat, un període de temps que utilitzen, segons els estudis, per a alliberar el seu dipòsit de grassos, assenyala Grañana.

La diversificació també ha portat als propietaris de la firma a posar en marxa una inciativa, com és la food truck La Porcelleta que també participa en diferents esdeveniments i fires de la comarca per a promocionar la marca i els productes.

L’empresa té un caràcter familiar i està formada per vuit treballadors. La seua filosofia és clara: apostar per treballadors de casa i de la zona i donar al client el millor producte.

No Replies to "Porcellet s'obri al mercat carni gourmet"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *